Αρχική Ν. Αργολίδος Ναύπλιο και Όττομπρουν ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη

Ναύπλιο και Όττομπρουν ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη

Αναχώρησε χτες η πολυμελής αποστολή από το Όττομπρουν που επισκέφτηκε το Ναύπλιο στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων από την αδελφοποίηση μεταξύ των δύο πόλεων. Στην Πλατεία συντάγματος το απόγευμα του Σαββάτου ξύπνησαν μνήμες από την πρώτη μέρα της αδελφοποίησης μέχρι σήμερα, με τους δύο Δημάρχους των αδελφών πόλεων, Δημήτρη Κωστούρο και Τόμας Λόντερερ να συμπεραίνουν πως η αδελφοποίηση βρίσκεται σήμερα στο καλύτερό της στάδιο.

Προηγήθηκε των χαιρετισμών των δημάρχων, ένα βίντεο με την ιστορία της αδελφοποίησης και στην συνέχεια ο Δήμαρχος Ναυπλιέων απένειμε αναμνηστικά στον Δήμαρχο του Όττομπρουν και στην πρόεδρο του συλλόγου Γερμανόγλωσσων Αργολίδας «Φιλία», Γιούλια Μπρέτσναϊντερ για την συμβολή της στην εν λόγω επίσκεψη. Εκδηλώσεις στην πλατεία συντάγματος ολοκληρώθηκαν με μια πολύ όμορφη συναυλία «πνευστών» υπό τον μαέστρο Θεοδόση Αντωνιάδη και εντυπωσιακούς νησιώτικους χορούς από το χορευτικό σχήμα φίλων του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε και ο εκπρόσωπος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Δημήτρης Σωπίκης.

Ο δήμαρχος του Όττομπρουν εξέφρασε την ευχή, η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στο Όττομπρουν κατά τα τέλη Σεπτέμβρη και κατά την διάρκεια τοπική έκθεσης.

 

Προηγούμενο άρθροΣοκ στη Λάρισα: Τη βρήκαν νεκρή στο σπίτι της
Επόμενο άρθροΟυκρανοί επισκέπτες στον υγρότοπο Μουστού!