Αρχική Eπικαιρότητα Κυρίτσης: Να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα

Κυρίτσης: Να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα

«Ήσσονος σημασίας» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το πρωί της Δευτέρας (11/06).

«Τα μέλη του Ρουβίκωνα επιλέγουν μια τακτική που δεν επιφέρει μεγάλες ποινικές διώξεις», είπε ο κ. Κυρίτσης προσθέτοντας πως «έναν που πετάει χαρτάκια τι να τον κάνεις;».

«Το πετάω χαρτάκια είναι τελικά πετάω χαρτάκια. Το πετάω μπογιές είναι ένα σοβαρότερο αδίκημα, ένα πλημμέλημα για το οποίο δικάζεσαι για μερικούς μήνες με αναστολή» πρόσθεσε ο κ. Κυρίτσης χαρακτηρίζοντας καλό ότι υπάρχει αυτή η νομοθεσία και ζητώντας από τη Δικαιοσύνη «να δείχνει μια αναλογικότητα στο πώς επιβάλει τις ποινές».

Ερωτηθείς για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα ο Γιώργος Κυρίτσης απάντησε ότι «ο Κουφοντίνας, όπως και άλλοι κρατούμενοι, όταν δικαιούνται άδεια πρέπει να τους δίνεται. Άδειες δίνονται σε όλους τους κρατούμενος σχεδόν ανεξάρτητα από τα αδικήματα στα οποία έχουν καταδικαστεί. Δεν βλέπω γιατί πρέπει να εξαιρεθεί η περίπτωση του κυρίου Κουφοντίνα».

Προηγούμενο άρθροΣεισμός 3,3 Ρίχτερ νότια της Καλαμάτας
Επόμενο άρθροΣυλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην κεντρική πλατεία Σπάρτης