Αρχική Eπικαιρότητα Νέα Σελήνη Ιουνίου 2018: Ο θόρυβος των σκέψεων και των λέξεων.

Νέα Σελήνη Ιουνίου 2018: Ο θόρυβος των σκέψεων και των λέξεων.

Η Νέα Σελήνη της 13ης Ιουνίου γίνεται στις 22°44’ των Διδύμων και θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Μεταβλητού Σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες)του τρίτου δεκαημέρου.

Οι Δίδυμοι είναι γεννημένοι να αναζητούν την γνώση και την επικοινωνία. Για εκείνους δεν είναι ζητούμενο το βάθος αλλά η ποικιλία, κι είναι προικισμένοι με όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται προκειμένου να το πετύχουν. Ο Κυβερνήτης πλανήτης τους, ο Ερμής, χρειάζεται ζωτικό χώρο ώστε να κινείται, να συλλέγει και να μεταδίδει.

Στον χάρτη της Νέας Σελήνης, δεν είναι και το ευκολότερο. Συναντούμε τον Ερμή στο ζώδιο του Καρκίνου, έναν χώρο μέσα στον οποίο η νοημοσύνη του εκφράζεται περισσότερο συναισθηματικά. Είναι ένας Ερμής ευαίσθητος στις δονήσεις του περιβάλλοντος που δύσκολα αποκολλάται από τις παρελθοντικές μνήμες. Από αυτή τη θέση, η επικοινωνία χρωματίζεται από το συναίσθημα και χάνει κάτι από την αντικειμενικότητα που χρειάζεται ο πλανήτης για να εκφραστεί.

Tα πράγματα για εκείνον, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο με την όψη αντίθεσης που τείνει να δημιουργηθεί με τον Κρόνο από τον Αιγόκερω. Ενώ το ζητούμενο είναι η επικοινωνία και η διανοητική ενέργεια, ο Κρόνος βάζει «φρένο» σε αυτές  και δεν υπάρχει η ευκαμψία που είναι αναγκαία στον Ερμή για να συμπεριφερθεί άνετα. Οι σκέψεις «βαραίνουν» το ίδιο και η δυνατότητα κατανόησης. Δυσκολεύουν εξίσου και οι μετακινήσεις και οι ζημιές, προκύπτουν θέματα με νεαρότερα άτομα και αυξάνονται τα προβλήματα που σχετίζονται με ζώα, αδέσποτα και μη.

Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένα ταυ – τετράγωνο με τον Χείρωνα στο ζώδιο του Κριού πλέον και τους Ερμή – Κρόνο σε αντίθεση. Οι πληγές μας, ανασύρονται  απ’ τα βάθη τους  κι έρχονται στην επιφάνεια απαιτώντας φροντίδα, ακόμα κι αν παριστάνουμε ότι δεν υπάρχουν. Για την επούλωση τους, εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι. Περιμένοντας αυτή την εποχή άλλοι να μας βοηθήσουν ή να μας καταλάβουν, απλώς, θα προσθέσουμε κι άλλες πληγές στις ήδη υπάρχουσες. Δεν είναι οι μέρες κατάλληλες για να νιώσουμε ότι ο λόγος μας, τα συναισθήματα μας, γίνονται κατανοητά. Εμείς πρέπει να διαχειριστούμε αυτές τις πληγές, με συνέπεια και σοβαρότητα (όσο αυτό είναι δυνατόν), κάτι που όντως δεν είναι εύκολο σε αυτή τη φάση. Αυτή η προσπάθεια για συνέπεια και σοβαρότητα όμως, με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα, είναι και η πιο ασφαλής εκτόνωση των όψεων.

Προσεκτικοί πρέπει να είμαστε εξίσου και στις μετακινήσεις μας, μιας και αυτή η αστρολογική συνθήκη είναι επίφοβη για τυχόν ατυχήματα.

Ένα ακόμη στοιχείο, είναι το ότι η Νέα Σελήνη βρίσκεται  στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης – Δία, κι αυτό δεν είναι αρνητικό, αν δεν συνοδεύεται από επιπόλαιες κινήσεις. Κάποιες απαντήσεις ή λύσεις, μπορεί να εμφανιστούν με τη βοήθεια του από μηχανής Θεού. Πέραν της επιπολαιότητας, έντονη μπορεί να είναι και η έλλειψη ζωτικότητας, κάτι που υφίσταται εδώ και καιρό με τον Άρη σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό, να ετοιμάζεται σιγά – σιγά για την αναδρομή του. Ενισχύεται η τάση για απραξία, σε ένα θετικό κατά τ’ άλλα μεσοδιάστημα.

Στον χάρτη της Νέας Σελήνης, η Αφροδίτη βρίσκεται στην εκπνοή της πορείας της στον Καρκίνο κι ετοιμάζεται για την είσοδο της στο ζώδιο του Λέοντα. Οι συναισθηματικές ζυμώσεις και οι σκέψεις που γίνονται τώρα, θα φέρουν ανατροπές τις επόμενες μέρες στα ζώδια του Σταθερού Σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους), που έχουν αρχίσει ήδη να βλέπουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, πολλά από τα δεδομένα της ζωής τους ν’ αλλάζουν.

Γνωρίζοντας ότι το καλοκαίρι του 2018 είναι ανατρεπτικό και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολο, βλέπουμε ότι και αυτή η Νέα Σελήνη, συμβαδίζει με το πνεύμα του. Θα μπορούσε να είναι πιο «ανάλαφρη» σε ένα ζώδιο όπως οι Δίδυμοι αλλά φαίνεται ότι όλα τα υπόλοιπα συμφωνούν, στο ότι χρειάζεται να συμβαδίζουμε με την ροή, να αποδεχόμαστε τις αλήθειες μας και να δρούμε με συνέπεια, αν θέλουμε να εκτονώσουμε σωστά τις ενέργειες της εποχής. Οι σκέψεις και οι λέξεις, έχουν ειδικό βάρος. Μπορούν να πονέσουν ή να αναγεννήσουν. Να αφήσουν καμένη γη ή να σπείρουν. Εμείς επιλέγουμε.

πηγή : astroteam.oroskopos.gr