Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Αθωώθηκε για τα μαχαιρώματα στη Στέρνα

Μεσσηνία: Αθωώθηκε για τα μαχαιρώματα στη Στέρνα

Ήταν 29 Μαρτίου του 2002, όταν ένας Αλβανός στη Στέρνα του Δήμου Μεσσήνης μαχαίρωσε δύο ομοεθνείς του και εξαφανίστηκε.

Ο άνθρωπος αυτός συνελήφθη πρόσφατα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε επί 15 χρόνια ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Η δίκη μάλιστα έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου και αθωώθηκε. Αυτό το οποίο εντυπωσιάζει είναι ότι ζούσε κανονικά στη χώρα με νόμιμα χαρτιά και συγκεκριμένα στο Βέλο Κορινθίας από το 2003 και δεν τον είχε βρει κανένας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, είχε πάει και στην Αστυνομία εκεί δύο – τρεις φορές για να καταγγείλει κλοπή στο σπίτι του.

Τελικά συνελήφθη όταν πήγε τον περασμένο Απρίλιο στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Αλλοδαπών της Κορινθίας να ανανεώσει την άδεια παραμονής του. Οι υπάλληλοι ζήτησαν μια αναφορά της Αστυνομίας ότι δεν καταζητείται κι έτσι οι αρχές ανακάλυψαν ότι υπάρχει ένα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

ΝΟΜΙΜΟΣ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ

Ο 50χρονος σήμερα Αλβανός επαναπαύτηκε όταν κανένας δεν τον αναζήτησε. Είχε άλλωστε έρθει μετά το περιστατικό σε επικοινωνία με τους δύο παθόντες ομοεθνείς του και τα είχαν βρει, οπότε -όπως ο ίδιος υποστήριξε στο δικαστήριο- θεώρησε ότι έληξαν όλα εκεί. Μετά από ένα χρόνο, λοιπόν, επέστρεψε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στο Βέλο Κορινθίας. Για να μπορεί να εργαστεί νόμιμα έβγαλε άδεια παραμονής, απέκτησε ελληνικό ΑΦΜ και όλες τις υποχρεώσεις που έχουν και οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες. Όλα αυτά τα χρόνια μάλιστα δούλεψε, δημιούργησε οικογένεια και είχε μια ενεργή κοινωνική ζωή. Το 2002, νέος τότε στην Ελλάδα και τη Μεσσηνία, δούλευε παράνομα ως εργάτης. Επειδή όμως έπαιρνε μικρότερο μεροκάματο από τους άλλους συμπατριώτες του, τον έβαλαν στο στόχαστρο και είχε συχνά καβγάδες μαζί τους.

Ο ΚΑΒΓΑΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ

Ένας ακόμα καβγάς συνέβη το μοιραίο βράδυ στο καφενείο της Στέρνας και ενώ φάνηκε ότι έληξε, αργότερα στο σπίτι όπου έμεναν πολλοί Αλβανοί εργάτες μαζί, δύο του επιτέθηκαν. Όπως ειπώθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο του Γυθείου, ενώ έτρωγε ήσυχα οι άλλοι δύο τον αιφνιδίασαν. Τότε άρπαξε το μαχαίρι και έριξε μια μαχαιριά στον έναν και δύο μαχαιριές στον άλλον, με αποτέλεσμα να καταφέρει τον επιπόλαιο τραυματισμό του ενός και τον βαρύτερο του δεύτερου, ο οποίος μάλιστα διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Η ΑΘΩΩΣΗ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου δέχτηκε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κανέναν και τον αθώωσε, καθώς έκρινε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Και παρόλο που έκανε υπέρβαση των ορίων της άμυνας, έμεινε ατιμώρητος και δεν του καταλογίστηκε τελικά η υπέρβαση (η υπέρβαση των ορίων της άμυνας) επειδή -σύμφωνα με την κρίση του δικαστηρίου- ενήργησε με αυτό τον τρόπο εξαιτίας του φόβου, που του προκάλεσε η επίθεση των δύο ομοεθνών του.