Αρχική Eπικαιρότητα «Βόμβα» Τσαβούσογλου: Η Τουρκία «παγώνει» τη συμφωνία για το προσφυγικό

«Βόμβα» Τσαβούσογλου: Η Τουρκία «παγώνει» τη συμφωνία για το προσφυγικό

Η Τουρκία παγώνει την συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για το προσφυγικό, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ύπουλα και επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας παίζει η Άγκυρα, επιβεβαιώνοντας πως το καθεστώς Ερντογάν δεν αντιλαμβάνεται ούτε στο ελάχιστο τις έννοιες της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Αντιδρώντας εκδικητικά κατά της χώρας μας, αποφάσισε να διακόψει τη συμφωνία για το προσφυγικό βάζοντας φωτιά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε.

Λίγες ώρες μετά την κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας στην οποία έθεσε τις ναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο, η Τουρκία ανακοινώνει ότι η συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων «παγώνει».

Αφορμή, τόνισε ο Τσαβούσογλου, είναι η άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει τους οκτώ Tούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους, μετά από ερώτηση για το θέμα των «8», ο Τσαβούσογλου, ισχυρίστηκε ότι «αυτό που έκανε η Ελλάδα είναι απαράδεκτο» και συνέχισε: «η κυβέρνηση στην Ελλάδα θέλει πραγματικά να λύσει αυτό το θέμα. Αλλά την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα δέχεται πολλές πιέσεις από τη Δύση. Πόσο μάλλον οι Έλληνες δικαστές».

«Υπάρχει μία συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Ε.Ε. και εφαρμόζεται. Υπάρχει όμως και μία συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα. Αυτή τη συμφωνία την παγώσαμε. Μετά την τελευταία δικαστική απόφαση, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με την Ελλάδα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα (04/06) οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς παρήλθε το 18μηνο κράτησής τους. Φυλάσσονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετά τα υπονοούμενα για απαγωγή τους που άφησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

Πού το πάνε οι Τούρκοι;

Είναι προφανές πως η Τουρκία ασκεί πλέον ασφυκτικές πιέσεις στην Ελλάδα και θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την ειρήνη στο Αιγαίο.

Η κίνηση της Άγκυρας να «παγώσει» τη συμφωνία με την Ελλάδα για το προσφυγικό θέτει σε κίνδυνο τη χώρα μας και στέλνει μήνυμα πως όλα μπορούν να συμβούν…

Εν μέσω τουριστικής περιόδου, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα νησιά μας, κυρίως του ανατολικού Αιγαίο, να πλημμυρίσουν με πρόσφυγες και μετανάστες τους οποίους είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να «εξυπηρετήσει» η χώρα μας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας είναι σε αυξημένη ετοιμότητα και έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση του καθεστώτος Ερντογάν που «ψάχνεται» για… θερμό επεισόδιο.