Αρχική Eπικαιρότητα Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μεταφέρθηκε σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή, λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί εδώ και μέρες.

Μιλώντας από τη φυλακή, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε δηλώσει στην Εφημερίδα των Συντακτών, πως ξεκίνησε την απεργία πείνας ακριβώς γιατί εκκρεμεί το αίτημα για χορήγηση τρίτης άδειας.

«Με τις πειθαρχικές διώξεις και την ουσιαστική κατάργηση των δύο εισαγγελέων της φυλακής που τόλμησαν να ψηφίσουν υπέρ της άδειάς μου, δημιουργείται αφενός το αναγκαίο νομικό πλαίσιο για αυτή την πρωτοφανή εξαίρεση δικαιωμάτων σε βάρος μου, και αφετέρου το απαραίτητο κλίμα για τον εκφοβισμό όσων κρατικών λειτουργών τολμούν να κάνουν έντιμα τη δουλειά τους. Οπότε η απεργία πείνας μου αποτελεί το ύστατο μέσο που διαθέτω για να σταματήσει τώρα αυτή η απολύτως σκόπιμη και μεθοδευμένη “εκκρεμότητα”», είπε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότητας και ομηρίας», υποστηρίζοντας ότι «δικαιούμαι άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οχτώ χρόνια», ενώ δήλωσε πως δεν θα έκανε δήλωση μετανοίας ακόμη κι αν αυτό αποτελούσε προϋπόθεση για να του χορηγηθεί άδεια.

«Πρώτα απ’ όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμειναν όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο», σημείωσε.