Αρχική Ν. Λακωνίας Προένταξη για τη χρηματοδότηση δημιουργίας νέας παιδικής χαράς Τ. Κ. Σελλασίας Δήμου...

Προένταξη για τη χρηματοδότηση δημιουργίας νέας παιδικής χαράς Τ. Κ. Σελλασίας Δήμου Σπάρτης

Εγκρίθηκε η προένταξη για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο της δημιουργίας νέας παιδικής χαράς στην Τοπική Κοινότητα Σελλασίας της Δημοτικής Ενότητας Οινούντος, πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Σπάρτης στα πλαίσια της πρώτης πρόσκλησης του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2017».

Η πράξη με τίτλο «Δημιουργία Νέας Παιδικής Χαράς ΤΚ Σελλασίας Δήμου Σπάρτης(Προμήθεια Εξοπλισμού και Εργασίες)» αφορά τη δημιουργία νέας Παιδικής Χαράς σε οικόπεδο δωρεάς συζύγου Γ. Αργυράκη.

Το οικόπεδο βρίσκεται σε κεντρική θέση του οικισμού με γρήγορη και εύκολη πρόσβαση από όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, ενώ έχει γίνει πρόβλεψη για τη διευκόλυνση της πρόσβασης και χρήσης της από ΑΜΕΑ.

Η νέα παιδική χαρά θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές «Περί καθορισμού προϋποθέσεων και τεχνικών προδιαγραφών για την κατασκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων και των κοινοτήτων κλπ.

Οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν την εκτέλεση οικοδομικών και Η/Μ εργασιών για την κατάλληλη διαμόρφωση, φυτεύσεις, περίφραξη και φωτισμό του χώρου και την προμήθεια και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού(παγκάκια, κάδοι κλπ) και την προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων παιχνιδιών για τα παιδιά, τα νήπια και τα βρέφη (ελατήριο, τραμπάλα, μύλος, σύνθετο όργανο, κούνιες).

Ο Δήμος Σπάρτης θα υποβάλλει άμεσα τα προβλεπόμενα πρόσθετα στοιχεία, ώστε να οριστικοποιηθεί η ένταξη και η δέσμευση του ποσού χρηματοδότησης και να ξεκινήσει το συντομότερο η υλοποίηση του έργου.

Η  Δημοτική Αρχή, μέσα στα πλαίσια που της  επιτρέπουν οι οικονομικές δυνατότητές του, σκοπεύει να καταστήσει άμεσα, ικανό αριθμό κατάλληλων παιδικών χαρών με μέλημά της την κάλυψη όλων των δημοτικών ενοτήτων προκειμένου να υπάρχουν υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας νηπίων.