Αρχική Eπικαιρότητα Χειροπέδες σε 52χρονο που οδηγούσε παράνομα σχολικό που μετέφερε νήπια

Χειροπέδες σε 52χρονο που οδηγούσε παράνομα σχολικό που μετέφερε νήπια

Στη σύλληψη ενός 52χρονου άντρα που οδηγούσε παράνομα ένα σχολικό λεωφορείο, το οποίο είχε αποχαρακτηριστεί, προχώρησε η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ), στην Αγία Βαρβάρα.

Κατά τη διάρκεια του τροχονομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η μπροστινή πινακίδα του σχολικού, που μετέφερε 15 νήπια, ήταν πλαστή. Το όχημα ανήκει σε ιδιοκτήτρια ιδιωτικού βρεφονηπιακού σταθμού.

Ο αριθμός των πινακίδων αντιστοιχούσε σε άλλο λεωφορείο ίδιας μάρκας, μοντέλου και χρώματος, επίσης ιδιοκτησίας της ιδιοκτήτριας του συγκεκριμένου ιδιωτικού σταθμού.

Επιπλέον, ο 52χρονος οδηγός επέδειξε στους αστυνομικούς άδεια κυκλοφορίας και ασφαλιστήριο συμβόλαιο τα οποία αντιστοιχούσαν στο άλλο σχολικό λεωφορείο, το οποίο εντοπίστηκε σταθμευμένο έξω από τον βρεφονηπιακού σταθμό και το οποίο έφερε γνήσια μπροστινή πινακίδα και πλαστή οπίσθια.

Το αποχαρακτηρισμένο όχημα, καθώς και οι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς οδηγός του οχήματος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ κινήθηκε η διαδικασία για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της ιδιοκτήτριας του βρεφονηπιακού σταθμού.