Αρχική Περ. Πελοποννήσου Συνεχίζεται η συζήτηση στο ΠεΣυ Πελοποννήσου για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στους χώρους των...

Συνεχίζεται η συζήτηση στο ΠεΣυ Πελοποννήσου για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στους χώρους των εργοστασίων των απορριμμάτων

Συνεχίζεται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου πάνω στην πρόταση της πλειοψηφίας για εισήγηση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης σε εκτάσεις που είχαν αγοραστεί από την εταιρεία συμφερόντων ομίλου ΤΕΡΝΑ, που είχε ανακηρυχθεί ανάδοχος στον διαγωνισμό της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ, λόγω των διεκδικήσεων που έχουν εγείρει τους τελευταίους μήνες ιδιοκτήτες των οποίων οι εκτάσεις φαίνεται να έχουν πουληθεί χωρίς να το γνωρίζουν.

Να σημειώσουμε ότι, πριν από λίγες μέρες στην Οικονομική Επιτροπή, το θέμα αυτό είχε έρθει και πάρθηκε κατά πλειοψηφία απόφαση να επανέλθει στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ως κύριο θέμα, βάζοντας το δημόσιο στην ουσία μπροστά, αλλά με πληρωμή του αναδόχου του διαγωνισμού σε αναγκαστική απαλλοτρίωση όποια αμφισβητούμενη έκταση υπήρχε στις χωροθετημένες εκτάσεις των εγκαταστάσεων των κεντρικών μονάδων επεξεργασίας των απορριμμάτων. Η μειοψηφία με πρόταση της παρατάξεως της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ το έχει βάλει σαν θέμα με ονομαστική ψηφοφορία.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με ομιλίες Περιφερειακών Συμβούλων, ενώ από την παράταξη ‘Νέα Πελοπόννησος’ ο παραιτηθείς  Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Μαντάς, δήλωσε ότι θα ψηφίσει λευκό. Επισημαίνουμε ακόμα ότι απουσιάζει και προφανώς όχι τυχαία, ένας ακόμα Περιφερειακός Σύμβουλος από την Ερμιονίδα, ο κ. Τζανής, ενώ στις αγορεύσεις τους όλοι της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί κατά της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης κάθε αμφισβητούμενης έκτασης με εισήγηση του αναδόχου, μέσω της ειδικής νομικής διαδικασίας που προβλέπεται, χάριν όπως λέγεται, του δημοσίου συμφέροντος.

 

Σε λίγο τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας…