Αρχική Ν. Λακωνίας Σημαντική πρωτοβουλία καθαρισμού του βυθού στη Μαρίνα Μονεμβασίας

Σημαντική πρωτοβουλία καθαρισμού του βυθού στη Μαρίνα Μονεμβασίας

Με μια σημαντική προσπάθεια, ο Δήμος Μονεμβασίας σε συνεργασία με το Λιμενικό Τμήμα Μονεμβασίας, αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών, προχώρησε χθες 4 Ιουνίου 2018,  σε εργασίες καθαρισμού του βυθού στη Μαρίνα Μονεμβασίας.
Πλήθος άχρηστων και βλαπτικών για το περιβάλλον αντικειμένων συνελέγησαν από το βυθό, από τους 5 δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση, τα οποία απομακρύνθηκαν με όχημα του Δήμου Μονεμβασίας. Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν 40 σακούλες απορριμμάτων με διάφορα αντικείμενα, 10 λάστιχα αυτοκινήτων, πολλά σίδερα σκουριασμένα και 2 μπαταρίες πλοίων.
Οι 5 δύτες που συμμετείχαν στον καθαρισμό της Μαρίνας είναι οι παρακάτω:
Laurent Martin
Noemi Martin
Jean-Francois Beroudiaux
Γιώργος Κισσαμιτάκης
Γιώργος Μπιράκος
Ενώ οι εθελοντές που συμμετείχαν και βοήθησαν από στεριάς είναι:
Paulo Verhoeven
Nicole Verhoeven
Dominique Sinaï
Maria Aroni
Barbara Jeuser
Claude Bouvy
Claude Verhaven
Fotis o ψαράς
Corinne et Jean-François Etter
Jean-Claude et Anne-Marie Lacoste
Μάριος Μπάρδης
Γιάννα Κόκκαλη
Ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Γιώργος Βουνελάκης, μιλώντας στο monemvasianews.gr, δήλωσε ικανοποιημένος από την όλη προσπάθεια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Μονεμβασίας στηρίζει και ενισχύει τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες συμβάλλουν στη προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα, ενισχύουν την οικολογική ευαισθησία που όλοι οφείλουμε έμπρακτα να δείχνουμε. Οφείλω να ευχαριστήσω το Λιμενικό Τμήμα Μονεμβασίας για την άριστη συνεργασία, αλλά και όλους τους εθελοντές, που με πολύ αγάπη αγκάλιασαν και συνέδραμαν στο όλο εγχείρημα».
Ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Μονεμβασίας κ. Γιώργος Μελέτης, αναφερόμενος στην όλη επέμβαση τόνισε: «Με δεδομένη την ευαισθησία και τον ενεργό ρόλο του Λιμενικού Σώματος σε θέματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα την προστασία των ελληνικών θαλασσών από τη ρύπανση, στέλνουμε με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ένα μήνυμα δράσης καθαρίζοντας τη Μαρίνα Μονεμβασίας. Ένα χώρο ζωτικής σημασίας, στη καρδιά της Μονεμβασίας, που εξυπηρετεί τις ανάγκες των αλιέων της περιοχής, έχοντας παράλληλα τουριστικό και εμπορικό χρώμα. Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο Μονεμβασίας, αλλά και με τη συνδρομή ιδιωτών, το όλο εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία. Ενέργειες όπως αυτή, έχοντας ανεπτυγμένο το αίσθημα του εθελοντισμού, το αίσθημα της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής συνείδησης, δεν μπορούν παρά μόνο να συνεχιστούν».
Τέλος ο επικεφαλής των εθελοντών κ. Laurent Martin ανέφερε: «Η σημερινή πρωτοβουλία είναι μόνο η αρχή, μια και ο βυθός έχει αρκετά σκουπίδια. Ελπίζουμε να επανέλθουμε σε δεύτερο χρόνο, προκειμένου να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια καθαρισμού».