Αρχική Eπικαιρότητα Νέα δημοσκόπηση καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ με την «ψαλίδα» να μειώνεται

Νέα δημοσκόπηση καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ με την «ψαλίδα» να μειώνεται

Νέα δημοσκόπηση καταγράφει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, αν και η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων εμφανίζεται μειωμένη. Στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με 14%.

Η ΝΔ συγκεντρώνει το 34%, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την έρευνα της Prorata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών. Σημειώνεται ότι η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο κομμάτων εμφανίζεται ελαφρώς μειωμένη, καθώς στις τελευταίες μετρήσεις άγγιζε τις 10 μονάδες.

Την τρίτη θέση μεταξύ των κομμάτων καταλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής με 14%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 13% και στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 9%.

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

— Ένωση Κεντρώων 7%

— Ελληνική Λύση 6%

— Λαϊκή Ενότητα 5%

— Πλεύση Ελευθερίας 5%

— ΜέΡΑ25 5%

— ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5%

— Εθνική Ενότητα 5%

— Ανεξάρτητοι Έλληνες 4%

Πρέπει, ωστόσο, να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν καταγράφει πρόθεση ψήφου, αλλά ατομικές απαντήσεις για το πόσο πιθανή είναι η ψήφος σε κάθε κόμμα. Στη συνέχεια, υπολογίζεται η δυνητική εκλογική επιρροή κάθε σχηματισμού με βάση τα ποσοστά όσων δίνουν πιθανότητες 50% και άνω να ψηφίσουν κάθε κόμμα. Ως εκ τούτου, τα παραπάνω αποτελέσματα δεν δίνουν άθροισμα 100% καθώς πολλοί εκ των ερωτηθέντων δίνουν πιθανότητα 50% και άνω να ψηφίσουν τουλάχιστον δύο κόμματα.