Αρχική Ν. Λακωνίας Εντοπίστηκε φυτεία με εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης στο Παραδείσι Λακωνίας- Συνελήφθησαν τρία άτομα

Εντοπίστηκε φυτεία με εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης στο Παραδείσι Λακωνίας- Συνελήφθησαν τρία άτομα

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή, στη θέση «Πέτρα» στο Παραδείσι του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουνίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας  34χρονος αλλοδαπός και δύο Έλληνες, ηλικίας 42 και 76 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή στη θέση «Πέτρα» στο Παραδείσι, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά 392 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,20 έως 1,10 μέτρα περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου το πρωί, στον χώρο της φυτείας προσήλθε ο 34χρονος, προκειμένου να τη φροντίσει και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν ακόμη 127 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,10 έως 0,3 μέτρων περίπου, τα οποία μετέφερε στον χώρο της φυτείας, προκειμένου να τα μεταφυτέψει.

Τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης κατασχέθηκαν, ενώ στον χώρο της φυτείας, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργειά της.

Όπως επιπλέον προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, στην καλλιέργεια της παραπάνω φυτείας, συμμετείχαν και ο 42χρονος και ο 76χρονος, οι οποίοι επίσης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 34χρονου, στη Νεάπολη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• 132 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,05 έως 0,30 μέτρων περίπου,
• ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 738 γραμμαρίων,
• 37 σπόροι κάνναβης,
• ζυγαριά ακριβείας,
• κινητό τηλέφωνο και
• 23 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.