Αρχική Ν. Αργολίδος Διαγωνισμό Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2018 συνδιοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων

Διαγωνισμό Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2018 συνδιοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων

Περιφερειακό Διαγωνισμό Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2018 συνδιοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων με τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Σταύρο Κωτσάκη, ως υπεύθυνο του WRO Hellas στην Πελοπόννησο, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO .

Ο διαγωνισμός Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα προσέλευσης 9:30 π.μ. στον χώρο ζωής και τέχνης, «Φουγάρο» Hellas.

Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O έχει τίτλο «Food Matters» και εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα.

Ανάλογα με την κατηγορία στην οποία θα συμμετάσχουν, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να οικοδομήσουν ρομποτικές κατασκευές που συμβάλλουν στην επίτευξη των παρακάτω κατηγοριών του Στόχου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών: Βιώσιμα συστήματα παραγωγής τροφίμων:

· Τερματισμός όλων των μορφών κακής διατροφής

· Επίτευξη της επισιτιστικής ασφάλειας

· Τερματισμός της πείνας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού στον αντίστοιχο δικτυακό τόπο, ο οποίος περιέχει τους κανόνες, τις πίστες ανάλογα με τη βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ποδόσφαιρο) τις κατηγορίες και γενικές πληροφορίες στο http://wrohellas.gr / μενού Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) 2018.