Αρχική Eπικαιρότητα «Δεν θα έκανα δήλωση μετανοίας για τη 17Ν»: Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συνεχίζει...

«Δεν θα έκανα δήλωση μετανοίας για τη 17Ν»: Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας

Αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας, την οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, του οποίου το αίτημα για χορήγηση νέας άδειας, εκκρεμεί.

Μέσα από τη φυλακή, ο Δημήτρης Κουφοντίνας τόνισε, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, πως ξεκίνησε την απεργία πείνας ακριβώς γιατί εκκρεμεί το αίτημα για χορήγηση τρίτης άδειας:

«Με τις πειθαρχικές διώξεις και την ουσιαστική κατάργηση των δύο εισαγγελέων της φυλακής που τόλμησαν να ψηφίσουν υπέρ της άδειάς μου, δημιουργείται αφενός το αναγκαίο νομικό πλαίσιο για αυτή την πρωτοφανή εξαίρεση δικαιωμάτων σε βάρος μου, και αφετέρου το απαραίτητο κλίμα για τον εκφοβισμό όσων κρατικών λειτουργών τολμούν να κάνουν έντιμα τη δουλειά τους. Οπότε η απεργία πείνας μου αποτελεί το ύστατο μέσο που διαθέτω για να σταματήσει τώρα αυτή η απολύτως σκόπιμη και μεθοδευμένη “εκκρεμότητα”».

Κάνει λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότητας και ομηρίας», υποστηρίζοντας ότι «δικαιούμαι άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οχτώ χρόνια», ενώ δηλώνει πως δεν θα έκανε δήλωση μετανοίας ακόμη κι αν αυτό αποτελούσε προϋπόθεση για να του χορηγηθεί άδεια.

«Πρώτα απ’ όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμειναν όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο», λέει χαρακτηριστικά.