Αρχική Ν. Αργολίδος Καθημερινός ο αγώνας στο Δήμο Ναυπλιέων κατά των κουνουπιών

Καθημερινός ο αγώνας στο Δήμο Ναυπλιέων κατά των κουνουπιών

Συνεχίζεται ακατάπαυστα 365 ημέρες το χρόνο σε όλη την έκταση του Δήμου Ναυπλιέων η καταπολέμηση των κουνουπιών και των εστιών αναπαραγωγής τους.

Τα κουνούπια αποτελούν ένα σοβαρό παράγοντα κινδύνου για την εξάπλωση ασθενειών για τις οποίες είναι φορείς, ενώ εξίσου δυσμενείς είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

Ο φορέας υλοποίησης των προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών στο Φυσικό περιαστικό και αγροτικό σύστημα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Δήμος Ναυπλιέων προχωρεί σε επεμβάσεις μέσα στο αστικό περιβάλλον και συμπληρωματικά στο φυσικό περιαστικό και αγροτικό σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται προνυμφοκτονίες με τη χρήση εγκεκριμένων βιοκτόνων σκευασμάτων. Υπολειμματικοί ψεκασμοί στο αστικό περιβάλλον για την καταπολέμηση των ενήλικων κουνουπιών δεν εφαρμόζονται καθώς απαγορεύεται από την κείμενη νομοθεσία.

Παρακαλούνται οι Δημότες σε περιπτώσεις εντοπισμού σημαντικών εστιών λιμναζόντων υδάτων εντός του αστικού ιστού να επικοινωνούν με το 2752026377.