Αρχική Περ. Πελοποννήσου Καλώντας τους νεοδημοκράτες της Περιφέρειας να τον… αδειάσουν: Ο Αυγενάκης “καθάρισε” τον...

Καλώντας τους νεοδημοκράτες της Περιφέρειας να τον… αδειάσουν: Ο Αυγενάκης “καθάρισε” τον Πέτρο Τατούλη

Επίσημα παρελθόν αποτελεί από χθες το βράδυ για τη Ν.Δ. ο Πέτρος Τατούλης με ξεκάθαρη δήλωση από τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη στην Τρίπολη.

Ο γραμματέας της Ν.Δ. που βρέθηκε χθες στην Τρίπολη σε εκδήλωση του κόμματος για την αυτοδιοίκηση, σε δήλωσή του αρχικά στην “Ε” σημείωσε ότι “ο Τατούλης μάλλον δεν συμβαδίζει με το πνεύμα και τη στρατηγική της Ν.Δ.”, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει έντονη ανησυχία στο κόμμα για την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία είναι έξω από τις αρχές και τις αξίες της Ν.Δ. Αναφερόμενος στη συνέχεια στα στελέχη που ταυτίζονται με τον Τατούλη, τόνισε πως “οφείλουν να δείξουν ότι δεν έχουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις αλλά δρουν με ενιαίο πνεύμα”.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση που ακολούθησε, ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε ακόμα πιο σαφές το μήνυμα στα στελέχη, τα οποία κάλεσε να επαναπροσδιορίσουν την πορεία τους, έτσι ώστε να ταυτίζεται με αυτή που έχει χαράξει η Ν.Δ. Η τοποθέτηση αυτή δείχνει ότι το επόμενο διάστημα τα στελέχη της Ν.Δ. θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για το πώς και αν συμπορευτούν με τις επιλογές της Ν.Δ. ή του Τατούλη.

Σε σχέση με το πρόσωπο που θα στηρίξει η Ν.Δ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο γραμματέας του κόμματος υποστήριξε ότι δεν γίνεται καμία δημοσκόπηση από το κόμμα , ενώ ο υπεύθυνος για την Πελοπόννησο Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η συζήτηση για πρόσωπα, αλλά γίνεται μια γενική κουβέντα στο πλαίσιο των ιδεών και των αξιών.

Να σημειωθεί πάντως ότι δεν έγινε καμία αναφορά σε σχέση με τον δήμαρχο Αργους Δημήτρη Καμπόσο, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή εκδήλωση ως πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου. Στην εκδήλωση δεν συμμετείχε ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος προφανώς είχε λάβει από πριν το μήνυμα ότι θα έπεφταν χθες και τυπικά οι τίτλοι τέλους της σχέσης του με τη Ν.Δ.

Στην εκδήλωση την Περιφέρεια εκπροσώπησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παναγιωτοπούλου, ενώ παρευρέθηκαν η Ελένη Αλειφέρη, η Αντωνία Μπούζα, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, Οιχαλίας Αρ. Σταθόπουλος, καθώς και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.