Αρχική Ν. Αρκαδίας Τζιούμης: «Ο κ. Τσιαμούλος εσκεμμένα είπε ψέματα για τις θέσεις μου» (Βίντεο)

Τζιούμης: «Ο κ. Τσιαμούλος εσκεμμένα είπε ψέματα για τις θέσεις μου» (Βίντεο)

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε ο κ. Κώστας Τζιούμης στο ιατρείο του, σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο.

Αρχικά ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στο φαινόμενο να μην δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα που υποβάλλονται προς το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, όταν αυτός απουσιάζει από τα Δημοτικά Συμβούλια. Ακολούθως συνεχάρη τον Γ.Σ.Αρκαδίας για την πολύ καλή διοργάνωση του πρόσφατου Tripolis Night Run, προβάλλοντας για διαφημίζοντας το Δήμο. Στη συνέχεια σχολίασε την καθυστερημένη, κατά 4 μήνες περίπου, τέλεση Μνημόσυνου των Απαγχονισθέντων της οδού Ταξιαρχών, αλλά και το γεγονός ότι κατά την τέλεση δεν υπήρξε καν δίσκος με σιτάρι.

Στη συνέχεια, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Δήμος Τρίπολης πρέπει να στηρίξει πιο ουσιαστικά τον Αστέρα Τρίπολης και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο κεντρικός δρόμος πρόσβασης προς το γήπεδο έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί, καθώς δεν έχει γίνει καμία ουσιώδης παρέμβαση, χαρακτηρίζοντας «προσβολή για το Δήμο μας» την εικόνα που αντικρίζει κανείς πηγαίνοντας προς το γήπεδο του Αστέρα.

Ακολούθησε αναφορά στο σχέδιο Νόμου «Κλεισθένης» που σχετίζεται με τις δομικές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, με τον κ. Τζιούμη να ζητά συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο του συγκεκριμένου θέματος, με σκοπό κάποια στιγμή να τοποθετηθεί και ο Δήμος Τρίπολης. Επίσης, έγινε αναφορά και στο θέμα με τις αλλαγές που αναμένονται σχετικά με την υποχρεωτική φοίτηση προνηπίων στους παιδικούς σταθμούς. Επιπροσθέτως πρότεινε να πραγματοποιηθεί αυτή η αλλαγή μέσα στο 2020 και μέχρι τότε οι παιδικοί σταθμοί να έχουν το περιθώριο να προσαρμοστούν. Πρότεινε παράλληλα μέχρι τότε να εξασφαλιστούν τα χρήματα για το 2018 και το 2019 κανονικά από τα αντίστοιχα προγράμματα voucher που θα βρίσκονται σε ισχύ μέχρι το 2020.

Με αφορμή το γεγονός ότι παρά την παρουσία κάποιων κατοίκων του Μερκοβουνίου στο Δημοτικό συμβούλιο οι οποίοι ζήτησαν την παραχώρηση ενός χώρου στο Πνευματικό Κέντρου του χωριού προκειμένου να στεγαστεί ο Πολιτιστικό σύλλογος, ο κ. Τζιούμης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ απέσυρε το συγκεκριμένο θέμα λόγω απουσίας του κ. Δημάρχου.

Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ΚΕΔΗΤ και στο γεγονός ότι οι υποχρεώσεις προς ον ΕΦΚΑ έχουν ξεπεράσει πλέον τις 400.000 ευρώ. Τόνισε επίσης ότι το θέμα με τους σχετικούς ελέγχους από ορκωτούς λογιστές έχει «βαλτώσει», αποτελώντας ουσιαστικά αναστολή της διερεύνησης του συγκεκριμένου σκανδάλου.

«Ο κ. Τσιαμούλος εσκεμμένα είπε ψέματα διαστρεβλώνοντας όσα ανέφερα…»

Από την πλευρά του ο κ. Τζιούμης με αφορμή τις αλλαγές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τη φοίτηση προνηπίων, αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του κ. Τσιαμούλου στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος τοποθετήθηκε προς το πρόσωπό του. Ο κ. Τζιούμης είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων είπε ότι: «ο κ. Τσιαμούλος εσκεμμένα είπε ψέματα για τις θέσεις μου και διαστρέβλωσε την πραγματικότητα».

Ο κ. Τζιούμης διάβασε τα όσα εισηγήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο και στην ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι σε κανένα σημείο δεν γίνεται αναφορά για πιλοτικό πρόγραμμα.

 

Δείτε το βίντεο: