Αρχική Eπικαιρότητα Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 26χρονος που σκότωσε τον πατέρα του...

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 26χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Ζάκυνθο

Με άκρα μυστικότητα, μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου, ο 26χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία του 70χρονου πατέρα του, στo χωριό Βολίμες.

Ο ίδιος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, ενώ αμέσως μετά τη διαδικασία επέστρεψε στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου.

Ο 26χρονος αναμένεται να περάσει πάλι το “κατώφλι” του ανακριτή Ζακύνθου, την Παρασκευή 1 Ιουνίου, ώστε να απολογηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον στενό οικογενειακό κύκλο του 26χρονου, τα αίτια που όπλισαν το χέρι του νεαρού, ήταν η συχνή κακοποίηση που δεχόταν ο ίδιος, αλλά και τα νεαρότερα αδέρφια του (7 και 8 ετών), από τον ηλικιωμένο πατέρα τους.

Η μικρή κοινωνία του χωριού των Βολιμών κάνει λόγο για ένα νεαρό, που ήταν πάντα χαμογελαστός και δεν είχε δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

 

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα συνέβησαν στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής, όταν ο συνταξιούχος ταχυδρομικός βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμούς μέσα στο αυτοκίνητό του στο πλάι της επαρχιακής οδού Ζακύνθου – Βολίμων.

Τον 70χρονο βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος ένας οδηγός ταξί που περνούσε από το σημείο και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία.

Το θύμα είχε δεχθεί πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο και είχε τραύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και τον θώρακα. Η αστυνομία εκτιμούσε ότι ο δράστης πιθανότατα ήταν γνωστός του θύματος και πως σταμάτησε οικειοθελώς το φορτηγάκι του γιατί ίσως είχε ραντεβού μαζί του. Την εκδοχή αυτή ενίσχυε η διαπίστωση ότι ο 70χρονος αιφνιδιάστηκε, γιατί δεν προσπάθησε να βάλει μπροστά όταν είδε το κυνηγετικό όπλο να τον σημαδεύει, αλλά έβαλε ενστικτωδώς μπροστά του τα χέρια του στο παράθυρο του οδηγού. Γι’ αυτό φέρει τραύματα από τα σκάγια στις παλάμες, εκτός από αυτά στο πρόσωπο και τον θώρακα που προκάλεσαν τον ακαριαίο θάνατό του.