Αρχική Ν. Λακωνίας Δεσμοί φιλίας μεταξύ Δήμου Σπάρτης και Le Plessis-Trévise – Υπεγράφη το σύμφωνο...

Δεσμοί φιλίας μεταξύ Δήμου Σπάρτης και Le Plessis-Trévise – Υπεγράφη το σύμφωνο αδελφοποίησης!

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 29 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Σπάρτης αδελφοποιήθηκε με τον γαλλικό Δήμο Le Plessis-Trévise που βρίσκεται περίπου 20χλμ. έξω από το Παρίσι.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κατά τη διάρκεια της τελετής μετέφερε τον θερμό χαιρετισμό των πολιτών της λακωνικής πρωτεύουσας για την αδελφοποίηση αυτή και αναφέρθηκε στην ιστορία της Σπάρτης σημειώνοντας πως «η εμπειρία δείχνει πως ο θεσμός των αδελφοποιήσεων ρίχνει σύνορα, φράγματα και εμπόδια». Ευχήθηκε δε η τελετή αυτή να σημάνει την απαρχή ισχυρών δεσμών φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος του Le Plessis Trévise κ. Didier Dousset τόνισε την πεποίθησή του ότι οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο πόλεις έχουν κάθε λόγο να επιβεβαιωθούν στο πέρασμα του χρόνου και ευχήθηκε μακροζωία σε ένα όμορφο σχέδιο επιτυχίας, υποσχόμενος συνεχή αφοσίωση προς αυτή την κατεύθυνση.

Μετά το άκουσμα των εθνικών ύμνων Ελλάδας και Γαλλίας, οι δύο δήμαρχοι υπέγραψαν το σύμφωνο αδελφοποίησης και προχώρησαν στην ανταλλαγή δώρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην τελετή παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου με τη Σπάρτη Δήμου Μόρφου, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Βίκτωρα Χατζηαβραάμ και το Δημοτικό Σύμβουλο Χρήστο Παλάοντα. Μάλιστα ο κ. Χατζηαβραάμ προσέφερε στον Δήμαρχο Σπάρτης έναν πίνακα που απεικονίζει τον Άγιο Μάμα, πολιούχο της Μόρφου.