Αρχική Ν. Ηλείας Άνοιξε το πάρκο δεινοσαύρων στο Κατάκολο

Άνοιξε το πάρκο δεινοσαύρων στο Κατάκολο

Μία ημέρα διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες θα περάσουν μικροί και μεγάλοι που θα επισκεφθούν την έκθεση δεινοσαύρων στο Κατάκολο. Οι τρισδιάστατοι δεινόσαυροι είναι σε φυσικό μέγεθος 7 – 8 μέτρων, χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό μέσο, του σχεδιασμένου από το Α.Π.Θ προγράμματος «Η εποχή των δεινοσαύρων», καταφέρνοντας να μας μυήσουν στα μυστικά τους, στην εποχή και τα χαρακτηριστικά τους.

Το Πολιτιστικό Πάρκο μετά από την απόλυτα επιτυχημένη έκθεση δεινοσαύρων στην Αθήνα με πάνω από 70.000 επισκέπτες την τελευταία τριετία, φέρνει τους δεινόσαυρους στην Ηλεία.

Ο Τ-Rex, ο Τρικεράτωψ, το Μαμούθ κ.α. είναι λίγα μόνο από τα μοναδικά εκθέματα του πάρκου μας, κάποια από τα είδη που συμπεριλαμβάνονται, ενδεχομένως να τα δει κανείς για πρώτη φορά. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα που συνδυάζει τους δεινόσαυρους, την Εποχή των Παγετώνων και τα ζώα του σήμερα που κινδυνεύουν από εξαφάνιση, με σκοπό έναν άκρως βιωματικό τρόπο εκπαίδευσης μέσω της ανασκαφής και της ανεύρεσης απολιθωμάτων. Οι μικροί φίλοι έχουν τη δυνατότητα να γίνουν παλαιοντολόγοι, να αναγνωρίσουν τα χαρακτηριστικά των φυτοφάγων και σαρκοφάγων αυτών ζώων και να μάθουν πώς έζησαν και πώς εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι. Την επιμέλεια του προγράμματος ανέλαβε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με σκοπό την πληροφόρηση μικρών και μεγάλων, μέσα από παιχνίδια και κινησιολογικά παραδείγματα της ζωής των δεινοσαύρων.

Σχολικές επισκέψεις γίνονται από όλη την Πελοπόννησο και δίνεται η δυνατότητα να συνδυαστεί η «Εποχή των δεινοσαύρων» με το πρόγραμμα «Βότανα και μυρωδικά», ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ηλικίες των παιδιών με σκοπό να πληροφορήσει, να διασκεδάσει και να εισάγει τα παιδιά στις έννοιες των βοτάνων, της μεταφύτευσης και της ανάγκης προστασίας των οικοσυστημάτων με βιωματικό τρόπο.

Το Πολιτιστικό Πάρκο είναι ένας ιδιωτικός εκπαιδευτικός φορέας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία περίπου 10 χρόνια με κύρια δράση του τα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Παράλληλα, διοργανώνει πολιτιστικά φεστιβάλ κι εκθέσεις κυρίως στην περιοχή της Ολυμπίας, ενώ από το 2017 διοργανώνει σεμινάρια ρομποτικής και παιδικές θεατρικές παραγωγές στο μικρό θέατρο που διαθέτει στον Λυκαβηττό, καθώς και σε συνεργαζόμενα θέατρα. Ο Τ-REX (8 μέτρων), καθώς και η παρέα του, φιλοξενείται στον περιβάλλοντα χώρο του “Epihotel Odysseas” στο Κατάκολο για 4 ολόκληρους μήνες. Για το κοινό καθημερινά, για τα σχολεία και τους επισκέπτες από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., ενώ το Σαββατοκύριακο 10 π.μ. – 8 μ.μ. Για πληροφορίες www.politistikoparko.com.