Αρχική Ν. Κορινθίας Α. Πνευματικός: Τι λέει για την διαχείριση απορριμμάτων, για τα έργα και...

Α. Πνευματικός: Τι λέει για την διαχείριση απορριμμάτων, για τα έργα και την καθημερινότητα στον Δήμο Κορινθίων (Βίντεο)

Στην χθεσινή συνέντευξή του (29-5-18)  στην εκπομπή ‘ Η Πελοπόννησος ΣΗΜΕΡΑ’ στο Super, ο Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, ανέλυσε μετά την Αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, όλες τις ενέργειες που έκανε σαν Δήμαρχος για να μην γεμίσει η Κόρινθος απορρίμματα. Τόνισε, πόσο θα βοηθήσει στην διαχείριση των απορριμμάτων το ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής και Ανακύκλωσης Απορριμμάτων) του Δήμου Κορινθίων που σε έξι μήνες μπαίνει σε λειτουργία, και πως η Κόρινθος τα τελευταία 8 χρόνια είναι ο 3ος Δήμος από τους 350 πανελλαδικά στην ποσότητα ανακύκλωσης απορριμμάτων.

Ανέφερε επίσης το πόσο γρήγορα προχωράει και θα συμβασιοποιηθεί τις επόμενες μέρες η εργολαβία για την πλατεία στα Περιβολάκια και που μόλις σε 12 μήνες θα ολοκληρωθεί και θα αλλάξει η εικόνα του κέντρου της πόλης.

Πέραν αυτών, αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε μελέτες. Έκανε ειδική αναφορά στις δράσεις του Δήμου που βελτιώνουν την καθημερινότητα, αλλά και τις παρεμβάσεις στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού των συμπολιτών μας, που βιώνουν την κρίση των τελευταίων 8 χρόνων και που εκεί δίνει μεγάλο βάρος η Δημοτική Αρχή, δείχνοντας το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου στους πολίτες.

Τέλος, επεσήμανε ότι οι νέοι υποψήφιοι για τον Δήμο Κορίνθου, μέχρι τώρα, δεν έχουν πάρει ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε δημόσια θέση για να καταδικάσουν τις μεμονωμένες θεσμικές εκτροπές αυτοδιοικητικών αλλά και θεσμικών του Δήμου και ευρύτερα της Κορινθίας.

 

Δείτε το βίντεο: