Αρχική Ν. Αργολίδος Τουρίστριες στο Ναύπλιο συνάντησαν μεγάλο φίδι – Αγρότης ανέλαβε την απομάκρυνσή του

Τουρίστριες στο Ναύπλιο συνάντησαν μεγάλο φίδι – Αγρότης ανέλαβε την απομάκρυνσή του

Τρεις Αμερικανίδες τουρίστριες βρήκαν ένα φίδι το είδος Σαπίτης κάτω από το αμάξι στο οποίο επέβαιναν σε περιοχή στα Λευκάκια Ναυπλίου σήμερα Τρίτη 29 Μαΐου 2018.

Τις Αμερικανίδες τουρίστριες βοήθησε πιάνοντας το φίδι αγρότης από την περιοχή.
Όπως τονίζει ο ίδιος ο αγρότης, Άρης Τσιρίκος, πρόκειται για ένα είδος φιδιού που μπορεί να έχει λίγο δηλητήριο αλλά είναι τελείως ακίνδυνο. Το μήκος του φιδιού έφτανε περίπου τα 1,50 μέτρα. Είναι ένα ημερόβιο, συνηθισμένο φίδι που κινείται πολύ γρήγορα, κολυμπά, σκαρφαλώνει και χαρακτηρίζεται για την καλή του όραση. Ζευγαρώνει τον Απρίλιο ή το Μάιο και το θηλυκό γεννά 4-20 αυγά, τα οποία εκκολάπτονται μετά από 2 μήνες. Τρέφεται κυρίως με σαύρες, αλλά και με τρωκτικά, πτηνά, αμφίβια καθώς και με φίδια.
Ο αγρότης αφού ησύχασε τις τουρίστριες άφησε και πάλι ελεύθερο το φίδι στο φυσικό του περιβάλλον. Ο Σαπίτης αν νιώσει ότι απειλείται θα αμυνθεί σθεναρά, θα δαγκώσει αν πιαστεί ή πατηθεί. Ακόμη όμως κι αν καταφέρει έγχυση δηλητηρίου σε άνθρωπο, αυτό είναι ασθενές και δεν αποτελεί κίνδυνο και συνήθως υποχωρούν σε μερικές ώρες, δίχως ιατρική αγωγή. Προστατεύεται από την Ελληνική νομοθεσία (Π.Δ. 67/81) και αναφέρεται στο Παράρτημα ΙΙΙ της Σύμβασης της Βέρνης.