Αρχική Περ. Πελοποννήσου Ποιοι κατεβαίνουν για υποψήφιοι Περιφερειάρχες στην Πελοπόννησο – Ποιους προτείνουν τα κόμματα

Ποιοι κατεβαίνουν για υποψήφιοι Περιφερειάρχες στην Πελοπόννησο – Ποιους προτείνουν τα κόμματα

Ξεκινάει σε λίγες μέρες η δημοσκόπηση με την εταιρεία ‘Mac’ για όλη την Πελοπόννησο για το ιστολόγιο Peloponnisosnews.gr  και εφημερίδα ‘ΣΗΜΕΡΑ’.

Η Ν.Δ. φαίνεται να οριστικοποίησε το διαζύγιό της με τον νυν Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Έχει μία τελευταία εκκρεμότητα μόνο: το αν θα συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας, σαν υποψήφια βουλευτή στις βουλευτικές εκλογές, την κόρη του Πέτρου Τατούλη, Εύη Τατούλη, ή όχι. Οι πληροφορίες μας συγκλίνουν προς το όχι.

Έτσι για την Περιφέρεια, για υποψήφιο Περιφερειάρχη φαίνεται να έχουν καταλήξει σε 3 υποψηφιότητες από τις οποίες θα επιλεγεί μία σε λίγες εβδομάδες, αλλά θα ανακοινωθούν επίσημα αρχές του φθινοπώρου, αν ο Τσίπρας δεν οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές τέλη Οκτώβρη του 2018. Οι υποψηφιότητες αυτές φαίνεται να είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Peloponnisosnews.gr, o νυν Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος και η πρώην βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. Φεβρωνία Πατριανάκου.

Από την πλευρά της κεντροαριστεράς, έχει κλειδώσει ήδη η υποψηφιότητα του Γενικού Γραμματέα υποδομών Γιώργου Δέδε, ο οποίος είχε κατέβει και στις εκλογές του 2014, όπου οριακά έμεινε έξω από τον δεύτερο γύρο παίρνοντας στον πρώτο γύρο ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 16%, οριακά χαμηλότερο από του Οδυσσέα Βουδούρη.  Από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, σίγουρα θα κατέβει με την ‘Λαϊκή συσπείρωση’ ο Νίκος Γόντικας, ενώ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αλλάξει επιλογή το ψηφοδέλτιο της Χ.Α με επικεφαλή τον γιατρό, κ. Δολτσινιάδη.

Ο εκλογικός νόμος, που μέσα στον Ιούνιο έρχεται στην Βουλή, έχει κατά πάσα πιθανότητα πλαφόν 3-3,5% ελάχιστο ποσοστό για να εκλέξει κάποια παράταξη, ενώ θα είναι τελείως αναλογική με βάση τα ποσοστά των συνδυασμών η εκλογή των Περιφερειακών Συμβούλων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ αυτό που είναι πρωτάκουστο φαίνεται να είναι το να επιλέγει ο Περιφερειάρχης σε κάθε Περιφερειακή ενότητα, από τους Περιφερειακούς του Συμβούλους, τους Αντιπεριφερειάρχες. Ακόμη  η επιλογή αυτή μπορεί να γίνει από την αντιπολίτευση από οποιονδήποτε Περιφερειακό Σύμβουλο οποιουδήποτε συνδυασμού, με επιλογή πάντα από τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη.