Αρχική Ν. Κορινθίας Η γνώση σώζει ζωές…!Επιτυχημένο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Κιάτο-φωτό

Η γνώση σώζει ζωές…!Επιτυχημένο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Κιάτο-φωτό

Mε εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησε πλήθος πολιτών του Κιάτου το ανοιχτό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Ανάνηψης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στο Ναυτικό Όμιλο Κιάτου.

Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σικυωνίων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ) και εντάσσεται στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Το σεμινάριο, που είχε ως κεντρικό μήνυμα «Η γνώση σώζει ζωές» και  παρακολούθησαν περισσότερα από 50 άτομα, περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για όλο το φάσμα των πρώτων βοηθειών με ιδιαίτερη έμφαση στην καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Σικυωνίων κ. Γιάννης Σωτηρόπουλος στο σχετικό χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη να γνωρίζουμε όλοι να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες σε κάποιο συνάνθρωπό μας που βρίσκεται σε κίνδυνο και επισήμανε ότι η σχετική εκπαίδευση όλου του πληθυσμού, αλλά ιδιαίτερα όσων ασχολούνται με παιδιά, είναι πολύ σημαντική.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης,Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Είναι απαραίτητη η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε καταστάσεις απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Η έγκαιρη παρέμβαση έχει αποδειχτεί σωτήρια. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλει με κάθε τρόπο για την προαγωγή της υγείας των δημοτών».

πηγή : protinewskorinthias.gr