Αρχική Ν. Μεσσηνίας Εξιχνιάστηκαν κλοπές με λεία πάνω από … 4.000 € στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν κλοπές με λεία πάνω από … 4.000 € στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μεσσήνης, Καλαμάτας και Οιχαλίας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας 34χρονος, ο οποίος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και ακόμη έναν 42χρονο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 34χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 6.2.2018 έως και την 14.5.2018, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μεσσήνης, Καλαμάτας και Οιχαλίας Μεσσηνίας, διέπραξε συνολικά επτά περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε αποθήκες, δύο περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και τρεις περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μοτοποδηλάτων, τα οποία βρέθηκαν.

Επιπλέον, ο 34χρονος μαζί με τον 42χρονο, διέπραξαν την 16.4.2018 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας και ακόμη μία περίπτωση κλοπής σε αποθήκη.

Από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει γεωργικά εργαλεία, χρήματα, ποσότητες ελαιολάδου κ.α., που η συνολική τους αξία, ξεπερνά τις -4000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του, στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.