Αρχική Ν. Αρκαδίας Επιτυχία της Ασφάλειας Τρίπολης | Σύλληψη 38χρονου που έβαλε αγγελία στο διαδίκτυο...

Επιτυχία της Ασφάλειας Τρίπολης | Σύλληψη 38χρονου που έβαλε αγγελία στο διαδίκτυο για να πουλήσει αρχαίο νόμισμα!

Μέσω διαδικτύου, όπου είχε αναρτήσει αγγελία, επιχειρούσε 38χρονος να πουλήσει αρχαίο νόμισμα!

Ο 38χρονος συνελήφθη, έπειτα από τη μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 24ης-05-2018 αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, κατέσχεσαν σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στη Θεσσαλονίκη, φάκελο με αποστολέα τον 38χρονο, που περιείχε νόμισμα, για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης έναντι χρηματικού ποσού, σε σελίδα του διαδικτύου.

Πρόκειται για χάλκινο νόμισμα ρωμαϊκών χρόνων (3ος – 4ος αιώνας μ.Χ.), το οποίο όπως γνωμάτευσε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μεσημβρινές ώρες της 25ης-05-2018, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης εντόπισαν και συνέλαβαν στο πλαίσιο αναζητήσεων, τον 38χρονο αποστολέα, σε περιοχή της Αρκαδίας όπου διαμένει.