Αρχική Ν. Μεσσηνίας Επίτιμος δημότης Τριφυλίας ο Παυλόπουλος

Επίτιμος δημότης Τριφυλίας ο Παυλόπουλος

Σε επίτιμο δημότη του θα ανακηρύξει ο Δήμος Τριφυλίας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, κατά την επίσκεψή του στην Κυπαρισσία για τις εκδηλώσεις της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, αύριο Δευτέρα 28 Μαΐου.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος θα επισκεφθεί το Δημαρχείο στην Κυπαρισσία όπου θα λάβει χώρα η ανακήρυξη, ενώ μετά την τελετή ο δήμος θα παραθέσει στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της χώρας μας επίσημο γεύμα στο τουριστικό περίπτερο Κυπαρισσίας “Αμμος”.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό ξεκινούν από σήμερα Σάββατο, καθώς στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο 23ος Γύρος της πόλης, ενώ το βράδυ διοργανώνεται η 5η Λευκή Νύχτα, με τη συμμετοχή και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας.

Αύριο Κυριακή, παραμονή της γιορτής, θα τελεστεί στις 7 το απόγευμα αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός στον ναό της Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου, ενώ μεθαύριο το πρωί, στην ίδια εκκλησία, χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, η οποία γίνεται πρώτη φορά παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, αναφορικά με την παρουσία του Προέδρου στην Κυπαρισσία μεθαύριο Δευτέρα 28 Μαΐου, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να αφιχθεί στις 10 το πρωί στο ναό της Αγίας Τριάδας, όπου στρατιωτικό άγημα θα αποδώσει τιμές. Στις 10.30 το πρωί θα ξεκινήσει η λιτάνευση της εικόνας με κατάληξη στον ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.

Στις 11.30 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, όπου θα γίνει η παρουσίαση της τοπικής φορεσιάς, χειροποίητου αντιγράφου του πρωτοτύπου, το οποίο βρίσκεται στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο του Ναυπλίου, καθώς και των ΦΕΚ ιστορικής πορείας της Τριφυλίας.

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, στην αίθουσα “Αλέκος Παπαδόπουλος” θα γίνει η τελετή ανακήρυξης του Προέδρου σε επίτιμο δημότη Τριφυλίας. Στις 12.30 το μεσημέρι, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επισκεφθεί την μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας και, τέλος, στη 1 το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του στο κατάστημα “Αμμος” ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας.