Αρχική Ν. Αργολίδος Πιο πλούσιο σε εκδηλώσεις και συμμετοχές το 2ο πολιτιστικό Φεστιβάλ «Δρόμοι Πολιτισμού...

Πιο πλούσιο σε εκδηλώσεις και συμμετοχές το 2ο πολιτιστικό Φεστιβάλ «Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας»

Το 2ο πολιτιστικό Φεστιβάλ με τίτλο «Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας» καθώς και η «3η Συνάντηση των Δρόμων Πολιτισμού», τα οποία διοργανώνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και λαμβάνουν χώρα στο Άργος, στο Ναύπλιο, στην Επίδαυρο και στην Ερμιονίδα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού της περιοχής και να τονώσουν την υπεραξία της πελοποννησιακής οικονομίας.

Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ γεμάτο καθημερινές εκδηλώσεις θεάτρου, χορού, μουσικής, τραγουδιού, προβολών, εκθέσεων φωτογραφίας και ζωγραφικής από το σύνολο σχεδόν των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πολλούς μεμονωμένους καλλιτέχνες της Αργολίδας.

Στο 2ο πολιτιστικό Φεστιβάλ με τίτλο «Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας» παίρνουν μέρος περισσότεροι από 70 συμμετέχοντες (σύλλογοι, καλλιτέχνες και δημιουργοί)  με 45 συνολικά εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν όλες μέσα στον Ιούλιο.
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε ως η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια καταγραφής, ταξινόμησης, ενίσχυσης και προβολής του πολιτισμικού γίγνεσθαι του νομού Αργολίδας μέσω των πολιτιστικών της συλλόγων και των καλλιτεχνών της περιοχής, με καλλιτεχνικές δημιουργίες από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και των γραμμάτων. Η προσπάθεια αυτή είναι το αποτέλεσμα της ανάγκης έκφρασης των πολιτιστικών συλλόγων της Αργολίδας, που επί πολλά έτη λειτουργούσαν μεμονωμένα, με αδυναμία συντονισμού και οργάνωσης του συνολικά παραγόμενου πολιτιστικού προϊόντος της Αργολίδας.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ενίσχυση και η προβολή του πολιτισμικού γίγνεσθαι της Αργολίδας μέσω των γνήσιων εκφραστών του, δηλαδή των πολιτιστικών συλλόγων και των καλλιτεχνών της περιοχής, μέσω της ελκυστικότητας που προσδίδει ένα πλούσιο πρόγραμμα συσσωρευμένων εκδηλώσεων προς το κοινό που φέρνει μεγάλη προστιθέμενη αξία σε κάθε μεμονωμένη προσπάθεια.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη, ενώ με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται σύντομα η ανακοίνωση του προγράμματος.