Αρχική Ν. Αρκαδίας Αρκάδες ομογενείς της Αμερικής έσωσαν το μάτι νεαρού από τα Πούλιθρα Αρκαδίας!

Αρκάδες ομογενείς της Αμερικής έσωσαν το μάτι νεαρού από τα Πούλιθρα Αρκαδίας!

Αίσια έκβαση είχε η εγχείριση στα μάτια του νεαρού Χ.Σ. από τα Πούλιθρα, η περίπτωση του οποίου συγκίνησε και κινητοποίησε τους ομογενείς της Αμερικής.

 

Το περιστατικό χρονολογείται στις αρχές του έτους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρόεδρου του ομογενειακού Συλλόγου “Αθηνά”, κ. Γεωργίου Ξερακιά, στα χωριά του τέως δήμου Μαρίου. Στην ολιγοήμερη παραμονή του παρατήρησε ότι ένα παιδί περιφερόταν στο χωριό των Πουλίθρων έχοντας αυτοσχέδια καλυμμένο το ένα του μάτι. Από προσωπικό ενδιαφέρον προσέγγισε το παιδί ρωτώντας το για ποιο λόγο έχει προβεί σε αυτό το δέσιμο. Ακολούθως, το παιδί του εκμυστηρεύτηκε πως καθημερινά ένιωθε εντονότερους πόνους, ενώ ταυτόχρονα του αποκάλυψε τη φλεγμονή που είχε δημιουργηθεί.
Αξιολογώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο Πρόεδρος του Σωματείου προσέγγισε αμέσως τους γονείς του μικρού, από τους οποίους έλαβε τις εξετάσεις που είχε πραγματοποιήσει. Σύμφωνα με αυτές ήδη από το περασμένο καλοκαίρι ο νεαρός θα έπρεπε να είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση, καθώς υπήρχε κίνδυνος να απολέσει οριστικά την όρασή του από το αριστερό μάτι.
Με τις εξετάσεις αυτές ο κ. Ξερακιάς ταξίδεψε πίσω στη Νέα Υόρκη. Εκεί ήρθε σε επαφή με διακεκριμένο οφθαλμίατρο, ο οποίος επιβεβαίωσε την πρώτη γνωμάτευση και την αναγκαιότητα της μεταμόσχευσης. Αμέσως συγκλήθηκε έκτακτο συμβούλιο του Συλλόγου “Αθηνά”, το οποίο απηύθυνε έκκληση στα μέλη του να συνδράμουν οικονομικά, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτούνταν για να καλυφθούν τα έξοδα της επέμβασης. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της “Αθηνάς” ζήτησε την οικονομική συμβολή και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρκάδων Αμερικής, η οποία αριθμεί 34 σωματεία. Το ενδιαφέρον όλων των Συλλόγων ήταν πρωτόγνωρο, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό σε μόλις τέσσερις ώρες. Το συγκεντρωθέν ποσό στάλθηκε στην Ελλάδα και ξεκίνησαν οι διαδικασίες εισαγωγής του παιδιού για την υλοποίηση της επέμβασης.
Έτσι, η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πριν περίπου τρεις εβδομάδες. Ο νεαρός βρίσκεται ακόμη σε αποθεραπεία. Η όραση στο αριστερό του μάτι έχει αποκατασταθεί πλήρως.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες και εύσημα πρέπει να αποδοθούν στον Πρόεδρο του ομογενειακού Συλλόγου «Αθηνά» για το ανθρώπινο ενδιαφέρον που επέδειξε αρχικά, καθώς και στο σύνολο της ομογένειας που συνέβαλε καθοριστικά, ώστε να μπορέσει ένα νεαρό παιδί να διατηρήσει την όρασή του.
Σύντομα θα ανακοινωθούν τα ονόματα όλων όσοι βοήθησαν σε αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία.