Αρχική Ν. Μεσσηνίας Νέα παράταση πήραν τα μέτρα προστασίας του Κυπαρισσιακού κόλπου

Νέα παράταση πήραν τα μέτρα προστασίας του Κυπαρισσιακού κόλπου

Νέα παράταση που παραπέμπει στις επόμενες…εκλογές πήραν τα μέτρα εφαρμογής και όρων προστασίας στον Κυπαρισσιακό κόλπο, μέχρι την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο είναι υπό επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είναι άγνωστο πότε θα υλοποιηθεί.

Η παράταση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ επιβάλλοντας την παράταση για 1 χρόνο στην εφαρμογή των μέτρων και όρων προστασίας στην περιοχή, η οποία χρόνια τώρα έχει…σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς οδηγηθεί σε..νεκροταφείο χωρίς ανάπτυξη. Του χρόνου πάντως έχουμε εκλογές οπότε η παράταση δεν οδηγεί σε οριστική λύση του προβλήματος.

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ…ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ…

Σύμφωνα με την απόφαση των αρμόδιων αρχών παρατείνεται για ένα χρόνο ακόμα, η Υπουργική Απόφαση 25794/24.5.2016 «Μέτρα για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών των «GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος», «GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο -Κυπαρισσία» και «GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι – Κυπαρισσία)» και της ευρύτερης περιοχής τους».

Η παράταση που δεν χαροποιεί σύμφωνα με πληροφορίες κανένα τοπικό φορέα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Δ’ 204/2018) αποσκοπώντας στην διεύρυνση της εφαρμογής των μέτρων και όρων προστασίας στην περιοχή, μέχρι την έκδοση του σχετικού Διατάγματος που προς το παρόν εκκρεμεί εδώ και χρόνια….