Αρχική Ν. Μεσσηνίας Νέα καταγγελία ΠΑΜΕ κατά Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Νέα καταγγελία ΠΑΜΕ κατά Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ σημειώνοντας ότι “με εγκύκλιο προς τα σωματεία ζητεί να συνεδριάζουν τα σωματεία Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:30 – 15:30 και 17:30 έως 20:30, τις ώρες δηλαδή που οι εργαζόμενοι δουλεύουν”, παρατηρώντας χαρακτηριστικά -αναφερόμενο στις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΛΑΕ- ότι “ο κατήφορός τους δεν έχει πάτο”.

Όπως δηλώνει στη σχετική καταγγελία, ειδικότερα, η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, “μετά την κυβέρνηση, που άρχισε το ξήλωμα στο δικαίωμα της απεργίας, η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου το πάει ένα βήμα παραπέρα. Με αυτή την εγκύκλιο βάζει εμπόδια και στην ίδια τη λειτουργία των σωματείων. Θέλουν τα σωματεία να μην συνεδριάζουν, να μην κουβεντιάζουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Θέλουν μόνο σωματεία – μηχανισμούς εκλογής αντιπροσώπων, για να εκλέγονται οι ίδιοι στις καρέκλες τους και να θρέφουν τους σημερινούς και αυριανούς άεργους εργατοπατέρες” σημειώνει το ΠΑΜΕ προσθέτοντας, μεταξύ άλλων:

“Πρόκειται για άλλη μία απόδειξη του ότι για να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων του λαού ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και την εργοδοσία, πρέπει να απαλλαγεί και από την πέμπτη φάλαγγα, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό”.