Αρχική Ν. Μεσσηνίας Διαγωνισμός για κτηνιατρική παρακολούθηση αδέσποτων στην Καλαμάτα

Διαγωνισμός για κτηνιατρική παρακολούθηση αδέσποτων στην Καλαμάτα

Το διαγωνισμό για την κτηνιατρική παρακολούθηση (εμβολιασμοί, στειρώσεις) των αδέσποτων ζώων, προχωράει ο Δήμος Καλαμάτας.

Προχθές η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού, όπου κατατέθηκαν προσφορές από 2 κτηνιάτρους και η μία απορρίφθηκε, γιατί δεν κατατέθηκε εγγυητική επιστολή.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα των αδέσποτων δεν έχει λυθεί στο παραμικρό. Έκανε λόγο για έλλειμμα στη διαχείρισή τους και παρατήρησε πως ο δήμος δεν κατάφερε να βρει χώρο για τη φιλοξενία τους, σε αντίθεση με άλλους δήμους.

Ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάβας ενημέρωσε ότι θα γίνει και φέτος η κτηνιατρική παρακολούθηση των ζώων και ανέφερε πως “κάθε χρόνο στειρώνουμε πολλά ζώα”. Παρατήρησε ότι υπήρξε καθυστέρηση στις διαδικασίες, γιατί περίμεναν τον καινούργιο νόμο, που δεν προχώρησε. Πληροφόρησε ότι ανάδοχος για την περισυλλογή των ζώων αναδείχθηκε ο Φιλοζωικός Όμιλος και για τη φιλοξενία ο εκπαιδευτής Παναγιώτης Τσικούρης. Απάντησε στον κ. Αντωνόπουλο ότι “δεν υπάρχει κανένας δήμος στη χώρα, που να έχει χώρο φιλοξενίας” και πρόσθεσε: “Κάναμε διαγωνισμό και δεν βρήκαμε χώρο. Θα προσπαθήσουμε ξανά και θα βρούμε”.