Αρχική Ν. Κορινθίας Σύσκεψη των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας

Σύσκεψη των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας

Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Ψυχογιός και Γιώργος Τσόγκας, συναντήθηκαν με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Σκλάβο, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης και πρόληψης της παραβατικότητας στην περιοχή των Εξαμιλίων Κορινθίας, όπως αυτά αποφασίστηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά την Συνέλευση των κατοίκων και φορέων της περιοχής (στις 24 Μαρτίου 2018).

Ο Αστυνομικός Διευθυντής ενημέρωσε τους βουλευτές για την τακτική καθημερινή παρουσία αστυνομικού οχήματος στην πλατεία των Εξαμιλίων που εποπτεύει και την γύρω περιοχή, καθώς και για τις στοχευμένες δράσεις που εφαρμόζει η αστυνομία εντός του οικισμού των Ρομά. Επίσης ανέφερε στους βουλευτές ότι όλο αυτό το διάστημα της αυξημένης εποπτείας στην περιοχή δεν παρατηρήθηκε καμία παραβατική συμπεριφορά προερχομένη από  τους Ρομά του οικισμού των Εξαμιλίων και η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. Ακόμη, τέθηκε από τους βουλευτές η σημαντική διάσταση της ένταξης, μέσα από κινήσεις που έχουν ήδη γίνει και πρέπει να γίνουν σε συνεργασία και με τους αρμόδιους φορείς για τα θέματα της εκπαίδευσης, της εργασίας και της στέγασης των Ρομά.

Πέραν αυτών, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κορίνθου, όπου το τελευταίο διάστημα έχει καταγραφεί αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την Πάτρα. Κατά την ενημέρωση προέκυψε ότι για την πλειονότητα των αλλοδαπών πραγματοποιούνται διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης, οι οποίοι εν συνεχεία μεταφέρονται σε ανοιχτές δομές στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τέλος, αποφασίστηκε η λήψη ανάλογων μέτρων για την πρόληψη της παραβατικότητας και για τις περιοχές των  Δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Βέλου-Βόχας, αφού προηγηθεί συνάντηση των βουλευτών με  τους Δημάρχους και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

 

Γραφείο Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Κόρινθος, Πέμπτη 24 Μαΐου 2018