Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καθαρισμός του λιμανιού της Κορώνης από εθελοντές δύτες και ψαράδες

Καθαρισμός του λιμανιού της Κορώνης από εθελοντές δύτες και ψαράδες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο λιμάνι της Κορώνης καθαρισμός του λιμανιού από εθελοντές δύτες και ψαράδες στα πλαίσια της εκστρατείας «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη»

Η δράση αυτή ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Πύλου Νέστορος Δ.Ε.Κορώνης και του Α΄Λιμενικού Τμήματος Κορώνης του Λιμεναρχείου Καλαμάτας.

Ο Δ/της κ. Λουκας Χάρης ενημέρωσε τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κορώνης για την μόλυνση του περιβάλλοντος κ πως πρέπει να έχουμε θάλασσες και ακτές καθαρές.

Με αφορμή την δράση αυτή επισκέφθηκε την Κορώνη και ο κ Λιμενάρχης Αντώνης Δουμάνης Κεντρικού Λιμ/ρχείου Καλαμάτας, όπου παρακολούθησε μαζί με τους μαθητές και τους πολίτες, από κοντά όλη την διαδικασία.

Τα ευρήματα ξεπέρασαν τα 100 κιλά σε αλιευτικό εξοπλισμό, σωλήνες, αλουμινένια κουτάκια, μπαταρίες και οικοδομικά υλικά.

Οι εθελοντές μετά το πέρας της «εκστρατείας» πήραν ενθύμιο από την Αν/ρχο Πελαγία Λευτάκη κ τον Δ. Λ.Τ Κορώνης.

Η εθελοντική ομάδα απαρτίζεται απο τους ερασιτέχνες δύτες, Αργυρόπουλο Παυλο, Θάνο Σπύρο, Τάκη Διαμαντάκη, Σκορδάκη Δημήτρη, τους μαθητές Ηλία Λευτάκη, Θοδωρή Φωτεινάκη, Γιωργο Χατζηδημητρίου, Νίκα Αλέξανδρο.

Στον καθαρισμό πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του ερασιτέχνη αλιέα Ιωάννη Τσαλαματα και του Αθλητικού Σωματείου Κορώνη 90.