Αρχική Ν. Μεσσηνίας Δήμαρχος Καλαμάτας: το στρατόπεδο πρέπει να παραμείνει για τις ανάγκες των Ενόπλων...

Δήμαρχος Καλαμάτας: το στρατόπεδο πρέπει να παραμείνει για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν, χθες Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, ο αποχωρών Διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού, συνταγματάρχης Αναστάσιος Κολέζας και ο παραλαμβάνων, συνταγματάρχης Σταύρος Φωτεινάκης.

Οι επισκέπτες συναντήθηκαν με το Δήμαρχο και, στη συνέχεια, ο Π. Νίκας προσέφερε στον κ. Κολέζα ένα γλυπτό, που αναπαριστά λεπτομέρεια της σφραγίδας της Μεσσηνιακής Γερουσίας με το «ριζωμένο σταυρό», ευχόμενος καλή συνέχιση της σταδιοδρομίας του και ευχαριστώντας τον για τη συνεργασία.

Ο κ. Κολέζας προσέφερε στο Δήμαρχο πλακέτα με το θυρεό του 9ου Συντάγματος Πεζικού, καθώς και CD με φωτογραφικό υλικό που σχετίζεται με τη Μονάδα.

Επίσης, ο Δήμαρχος προσέφερε τοπικά προϊόντα και εκδόσεις του Δήμου Καλαμάτας στον κ. Φωτεινάκη και του ευχήθηκε επιτυχή επιτέλεση των καθηκόντων του.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας επανέλαβε τις θέσεις και τις απόψεις του Δήμου Καλαμάτας, όσον αφορά στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα:

Το στρατόπεδο, ο Δήμος Καλαμάτας το έχει στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει. Την περίοδο που ήταν κλειστό – υπενθυμίζω ότι είχε κλείσει για πρώτη φορά επί υπουργίας του κ. Μπεγλίτη – για αρκετό χρονικό διάστημα ο Δήμος Καλαμάτας ικανοποιούσε όλες τις ανάγκες του στρατοπέδου σε επίπεδο συντήρησης.

Σήμερα, μετά τις ανακοινώσεις για αναδιάρθρωση των στρατοπέδων και την ουσιαστική κατάργηση του 9ου Συντάγματος Πεζικού, οι απόψεις μας είναι οι εξής:

Το στρατόπεδο πρέπει να παραμείνει για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε κάθετοι και απόλυτοι σε αυτό.

Πρέπει να αποτελεί περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων και να χρησιμοποιείται είτε για τις ανάγκες της επιστράτευσης είτε για τις ανάγκες της 120 ΠΕΑ. Εάν η 120 ΠΕΑ αναβαθμιστεί, εάν γίνει ένα διεθνές αεροπορικό κέντρο όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, προφανώς θα έχει ανάγκες πάρα πολύ μεγάλες. Επίσης, σε μία περίοδο κατά την οποία στην Καλαμάτα είναι σπάνια τα διαμερίσματα προς ενοικίαση, είναι δυνατόν τα οικήματα στο στρατόπεδο να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των αξιωματικών, οι οποίοι έρχονται στην πόλη της Καλαμάτας, κυρίως οι υπηρετούντες στην 120 ΠΕΑ.

Δεν πρόκειται να αλλάξει η άποψή μας.

Αυτός ο χώρος ήταν για στρατόπεδο. Έγινε πολύ μεγάλος αγώνας γι’ αυτό από το μακαρίτη τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος είναι και ο κτίτωρ ουσιαστικά του στρατοπέδου.

Πρέπει να παραμείνει για την ικανοποίηση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες διαρκώς πολλαπλασιάζονται.