Αρχική Ν. Μεσσηνίας Αρχές Ιουλίου η ολοκλήρωση του ποδηλατόδρομου στη Μαρίνα

Αρχές Ιουλίου η ολοκλήρωση του ποδηλατόδρομου στη Μαρίνα

Παράταση 60 ημερών, έως τις 6 Ιουλίου, για την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της ανατολικής όχθης του Νέδοντα από την Κροντήρη έως τη Μαρίνα, που αφορά τον ποδηλατόδρομο προς τη Μαρίνα, πρόκειται να εγκρίνει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Το έργο προϋπολογισμού 1.170.000 ευρώ υλοποιείται με έκπτωση 58,32% και χρηματοδοτείται από το δάνειο των 5,5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η αρχική προθεσμία υλοποίησής του ήταν μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2017 και η τελευταία παράταση έως τις 6 Μαΐου.

Στην εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρεται ότι “προέκυψε καθυστέρηση για τις αλλαγές που βελτιστοποιούν τη χάραξη του ποδηλατόδρομου στις οδούς Ποσειδώνος και Σαλαμίνος”. Η υπηρεσία ενημερώνει ότι “οι εργασίες που απομένουν, αφορούν την κατασκευή των διαβάσεων – συνδέσεων μεταξύ των τμημάτων του ποδηλατόδρομου, όπου λόγω των αλλαγών στη χάραξη του ποδηλατόδρομου και του ιδιαίτερου κυκλοφοριακού τους φόρτου στα σημεία αυτά, θα πρέπει να προγραμματιστούν με λεπτομέρεια”.

Ειδικότερα, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Β. Τζαμουράνης προτείνει: “Παράταση χωρίς αναθεώρηση για τις υπολειπόμενες εργασίες: Διαβάσεις ποδηλατόδρομου με οδούς Μακεδονίας, Λυκούργου, Ευαγγελιστρίας κ.λπ. Τοποθέτηση εξοπλισμού (παγκάκια, βρύσες, πάρκινγκ ποδηλάτων, τραπεζοπάγκοι, κιόσκι κ.λπ.). Πεζοδρόμια όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί. Στεγανοποίηση σταθεροποιημένου δαπέδου και σήμανση, διαγράμμιση.

Χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε τις τροποποιήσεις της μελέτης  στο τμήμα από την αρχή της οδού Ποσειδώνος (αντλιοστάσιο ΔΕΥΑΚ) μέχρι το “Γιότινγκ Κλαμπ” και από το υπαίθριο πάρκινγκ της οδού Λιναρδάκη μέχρι την οδό Σπετσών.