Αρχική Ν. Αρκαδίας Αδέσποτα – Ξεκινούν ομαδικές στειρώσεις στη Γορτυνία

Αδέσποτα – Ξεκινούν ομαδικές στειρώσεις στη Γορτυνία

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Γορτυνίας το ποσό των εφτά χιλιάδων ευρώ για στειρώσεις αδέσποτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης.
Παράλληλα, με πρόσκληση του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης 
θα πραγματοποιηθούν 3ήμερα ομαδικών στειρώσεων από εθελοντές κτηνιάτρους στο Δήμο Γορτυνίας, με στόχο και από τα δύο προγράμματα να στειρωθούν 300 αδέσποτα.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ
«Αναμένοντας την τελική γραπτή άδεια του Δήμου Γορτυνίας για τις ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ  που θα διενεργηθούν από εθελοντική ομάδα κτηνιάτρων σε ενδιαίτημα της Γορτυνίας, προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους πολίτες με αδέσποτα υπό τη φροντίδα τους να δηλώσουν συμμετοχή.
Μπορούν να γίνουν στειρώσεις αδέσποτων ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ, ΘΗΛΥΚΩΝ σκύλων και γατιών ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.
Το σωματείο μας ετοιμάζεται πυρετωδώς από καιρό για τις ομαδικές στειρώσεις αδέσποτων. Η προετοιμασία είναι το 80% της όλης προσπάθειας. Για να δουλέψουν οι κτηνίατροι και οι βοηθοί όσο το δυνατόν καλύτερα, τα πάντα πρέπει να είναι άψογα οργανωμένα.
Το χειρουργείο και οι χώροι αποθεραπείας πρέπει να είναι έτοιμοι να δεχτούν τα ζώα. Οι προμήθειες εμβολίων, microchip, ιατροφαρμακευτικού υλικού, αναλώσιμων (ειδών καθαρισμού κλπ) να είναι όλα είναι στην θέση τους. Οι εθελοντές έχουν αναλάβει ο καθένας τον ρόλο του (πιάσιμο και μεταφορά ζώων, βάρδιες για την αποθεραπεία, καθημερινό καθάρισμα, τήρηση αρχείου, ανεφοδιασμός, βοηθοί κτηνίατρου κλπ). Η διαμονή, μεταφορά, των κτηνιάτρων εξασφαλισμένη. Το τελικό πρόγραμμα θα πρέπει να είναι έτοιμο 2 μέρες πριν αρχίσουν τα χειρουργεία.
Γι’ αυτόν τον λόγο, όσοι θέλουν να φέρουν ζώα πρέπει να μας ειδοποιήσουν το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουνίου 2018.
Δηλώστε ενδιαφέρον και θα λάβετε μήνυμα με λεπτομέρειες για το πότε, τι ώρα και που θα πρέπει να βρίσκεται το ζώο προς στείρωση.
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΜΕΣΑ
Επίσης, ας δηλώσουν συμμετοχή όσοι θέλουν να συμμετέχουν στις εθελοντικές ομάδες του συλλόγου.

Τηλ 6932 83 93 63

Fax 2105192446
Email zaa@hotmail,gr
Με μήνυμα στην σελίδα του συλλόγου  στο https://www.facebook.com/filozoikitripoli/»