Αρχική Ν. Λακωνίας Εθελοντικός καθαρισμός αύριο στην Λακωνία

Εθελοντικός καθαρισμός αύριο στην Λακωνία

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου, μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-HELMERA και μετά από ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Γυθείου, θα λάβουν μέρος στη φετινή Εκστρατεία «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη» με σκοπό την έκφραση της ανησυχίας και της ευαισθησίας για το φυσικό περιβάλλον, την προστασία των ακτών, την ενημέρωση των πολιτών και την ανάδειξη του εθελοντισμού και της ουσιαστικής συμμετοχής στη διαφύλαξη του φυσικού μας κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 24 Μαΐου, από τις 08:50 το πρωί έως τις 10:00, θα
πραγματοποιηθεί συμβολικός καθαρισμός τμήματος της παραλίας της Σελινίτσας Γυθείου.
Παράλληλα με τον καθαρισμό θα γίνει και προσπάθεια διαλογής και καταγραφής απορριμμάτων σε ειδικά δελτία (δελτία απορριμμάτων) τα οποία θα αποσταλούν για επεξεργασία στη HELMERA.

Για τον καθαρισμό θα χρησιμοποιηθούν σακούλες απορριμμάτων και γάντια μιας χρήσης.

Μετά το πέρας του καθαρισμού και για μισή ώρα περίπου, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σύντομη επίδειξη από τους/τις μικρούς/ές αθλητές/τριες του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Γυθείου.

«Η συμμετοχή τόσο των γονέων – κηδεμόνων των μαθητών/τριών του σχολείου όσο και όλων των συμπολιτών μας θα είναι ιδιαίτερη χαρά για μας. Ελάτε αγαπητοί φίλοι μαζί με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του εθελοντισμού. Κάντε το καλό και ελάτε στο γιαλό… Σας περιμένουμε!», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου που υπογράφεται από τον Διευθυντή του κ. Νικόλαο Τραγάκη.