Αρχική Ν. Αρκαδίας Ανοίγει τις πύλες της η Έκθεση “Ιερόν Μανδήλιον” στην Τρίπολη (Video-φώτο)

Ανοίγει τις πύλες της η Έκθεση “Ιερόν Μανδήλιον” στην Τρίπολη (Video-φώτο)

Για τα εγκαίνια της έκθεσης του Δημήτρη Ταλαγάνη με θέμα: “Το Ιερόν Μανδήλιον – την «αχειροποίητη» εικόνα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Χριστού”, που θα γίνουν την Τρίτη 22 Μαΐου 2018, από τον

Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, μίλησαν σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο ζωγράφος – αρχιτέκτονας κ.Ταλαγάνης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Τατούλης και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Παυλής.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπου έγιναν οι απαραίτητες εργασίες, προκειμένου να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος, ο οποίος πλέον έχει πάρει μια νέα πνοή.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ.Ταλαγάνης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είναι μεγάλη χαρά για εμένα που θα ξεκινήσω με αυτή την έκθεση μια νέα εποχή, αφενός για τη ζωή του Πνευματικού κέντρου της Τρίπολης και αφετέρου για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την επανάσταση αλλά και όλα εκείνα που θα γίνουν στο μέλλον”, ενώ πρόσθεσε: “Θεωρώ πως η έκθεση αυτή είναι ένα εμβληματικό γεγονός, που μπορεί να διαμορφώσει ένα πλαίσιο,προκειμένου η Τρίπολη να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, για να γίνει ένας σημαντικός τόπος προορισμού”.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Παυλής μίλησε για την έκθεση χαρακτηρίζοντας την ως ένα σπουδαίο και μοναδικό γεγονός για το Δήμο Τρίπολης, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. “Με την αρωγή του Δήμου και της Περιφέρειας διαμορφώσαμε κατάλληλα το Πνευματικό κέντρο για να φιλοξενήσει την συγκεκριμένη έκθεση, αλλά και όλες τις άλλες δράσεις μας”, ανέφερε ο κ.Παυλής, ενώ συμπλήρωσε, πως η Τρίπολη είναι έτοιμη να φιλοξενήσει την έκθεση του κ.Ταλαγάνη – που όμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα – και να υποδεχτεί όλους τους επισκέπτες που θα βρεθούν στην πόλη μας, για να την θαυμάσουν.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ευαρέσκεια του για το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός που θα γίνει στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου. “Ο κ.Ταλαγάνης έχει καταφέρει να συλλέξει εικόνες και θησαυρίσματα τις ρωσικής τέχνης.Είναι θεία τύχη πως αυτή η συλλογή παρουσιάζεται πλέον σε ένα μεγάλο μέρος της στον ανανεωμένο χώρο του Πνευματικού κέντρου και είναι σίγουρο πως θα κινήσει το ενδιαφέρον”.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 22 Μαΐου στις 12:00 (για το κοινό οι πόρτες θα ανοίξουν γύρω στη 13:00), ενώ θα διαρκέσει έως και τις 3 Ιουνίου.