Αρχική Ν. Αρκαδίας Στον αδικοχαμένο 19χρονο Γιώργο Μαρνέρη είναι αφιερωμένος ο αγώνας “Tyros Run”

Στον αδικοχαμένο 19χρονο Γιώργο Μαρνέρη είναι αφιερωμένος ο αγώνας “Tyros Run”

Την ευκαιρία να συνδυάσουν τον αθλητισμό με σύντομες διακοπές θα έχουν όσοι επιλέξουν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τον Τυρό Αρκαδίας (26-28/5). Στην παραθαλάσσια κωμόπολη του Μυρτώου Πελάγους, στις 27 Μαΐου, θα διεξαχθεί το «Τυρός Run 2018». Πρόκειται για έναν αγώνα που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά. Τον αγώνα διοργανώνει η “Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ” και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου και της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Νότιας Κυνουρίας ενώ παράλληλα το αθλητικό πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί από πολυάριθμες δράσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και event.

Στο «Τυρός Run 2018» θα διεξαχθούν δύο διαδρομές, μία των 16.000 μ. και μία των 8.000 μ. Παράλληλα θα υπάρχουν και παιδικοί αγώνες για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου στις αποστάσεις των 500 μ., των 800 μ. και των 1000 μ. καθώς και Δρόμος Δυναμικού Βαδίσματος και Υγείας 6.000μ.

Στόχος των διοργανωτών είναι να αναδείξουν μία περιοχή «παρθένα» ως προς τα δρομικά κινήματα και να προβάλλουν τις ομορφιές της. Μέρος από τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την στήριξη των συλλόγων γονέων – κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ Ν. Κυνουρίας η “Ζεστή Φωλιά” και φίλων ΑΜΕΑ Άστρους.

 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ GEORGE MARNERIS

Το Tyros Run 2018 – George Marneris είναι αφιερωμένο στον συμπατριώτη μας Γιώργο Μαρνέρη ο οποίος σε ηλικία 19 χρονών έφυγε από την ζωή σε ατύχημα που του συνέβη στην Νέα Υόρκη στην περιοχή του Long Island.
Ο Γιώργος ήταν δευτεροετής φοιτητής στο Hofstra University της Νέας Υόρκης και μέλος της ομάδας μπάσκετ του Πανεπιστημίου. Αγαπούσε πολύ τον αθλητισμό και όταν επισκεπτόταν το χωριό μας, πάντοτε μας παρότρυνε να τρέχουμε στην όμορφη φύση που έχουμε.
Στον Τυρό Αρκαδίας η αίθουσα γυμναστικής στο Δημοτικό Γυμναστήριο φέρει το όνομα του “Γεώργιος Π Μαρνέρης”. Γεννήθηκε στις 11/12/1980 και το ατύχημα έγινε στις 26/9/1999.