Αρχική Ν. Αργολίδος Οι κτηνοτρόφοι στην Αργολίδα ζητούν εγγυημένη τιμή στο γάλα

Οι κτηνοτρόφοι στην Αργολίδα ζητούν εγγυημένη τιμή στο γάλα

Τα πέντε βασικά αιτήματά τους για τον κλάδο της κτηνοτροφίας συζήτησαν την Κυριακή 20 Μαΐου στην πλατεία της Μιδέας τα μέλη του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ). Οι κτηνοτρόφοι όπως ανέφεραν ζητούν να οριστεί μια κατώτατη εγγυημένη τιμή στο γάλα και στο κρέας καθώς και να υπάρξουν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

«Η κατάσταση με την τιμή στο γάλα είναι τραγική καθώς υπάρχει τεράστια μείωση της τιμής όπου και συνεχίζεται να μειώνεται. Παράλληλα, υπάρχουν και ποσότητες που δεν μπορούν να πουληθούν όπως αντίστοιχα συμβαίνει και στο κρέας. Την ίδια στιγμή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προσθέτει στους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας, νέο χαράτσι για το δικαίωμα χρήσης βοσκής σε δημόσιες βοσκήσιμες γαίες. Μια απόφαση που βρίσκεται σε πλήρη συγχορδία στους νόμους και τις εγκυκλίους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι κτηνοτρόφοι.

Και προσθέτουν: « Στόχος τους είναι να προχωρήσει πιο γρήγορα η παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια λίγων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων. Οι ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα μας, τα πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια, η υπέρογκη φορολογία, η μεγάλη αύξηση στα ασφάλιστρα(ΟΓΑ) και άλλα χαράτσια, φέρνουν πιο κοντά το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Απαιτούμε:

-Κατώτατη εγγυημένη τιμή στο γάλα και στο κρέας και μείωση του κόστους παραγωγής.
-Άμεση πληρωμή των προϊόντων μας με την παράδοση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τη μείωση της τιμής στο γάλα που επιβάλλουν σχεδιασμένα οι μεγάλες βιομηχανίες.
-Να σταματήσουν τώρα οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων, στα οποία η χώρα μας είναι πλεονασματική.
-Ο ΕΛΟΓΑΚ να προχωρήσει σε ουσιαστικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το ισοζύγιο γάλατος και τις ελληνοποιήσεις εισαγόμενου γάλατος.
-Κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια».