Αρχική Ν. Αχαΐας Ο “Ευκλής” στην Αχαΐα

Ο “Ευκλής” στην Αχαΐα

Στην Αχαΐα εξόρμησε την περασμένη Κυριακή 20 Μαΐου ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”, τα μέλη και οι φίλοι του οποίου, από κοινού με τον Αθηναϊκό Σύλλογο ”Φύση και Περιπέτεια” πεζοπόρησαν στο Γεωλογικό Πάρκο Χελμού – Βουραϊκού, αφού πρώτα επισκέφθηκαν το εντυπωσιακό και σπάνιο δημιούργημα της φύσης, το Σπήλαιο των Λιμνών με τις 13 μικρές του λίμνες.

«Κατόπιν πενήντα Καλαματιανοί και εκατόν πενήντα Αθηναίοι, λάτρεις της φύσης ξεχύθηκαν στο βουνό και απόλαυσαν την αχαϊκή γη, πεζοπορώντας από το Σπήλαιο Λιμνών έως το πανέμορφο πλατανόδασος του Πλανητέρου και τις Πηγές του Αροάνειου ποταμού. Σε υψόμετρο 697 μ. θαύμασαν το απίστευτο δάσος με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, τις νεροτριβές και τους πολλούς νερόμυλους, ενώ η ημέρα έκλεισε με φαγοπότι, γλέντια και χορούς σε τοπική ταβέρνα στους Άνω Λουσούς.

Το επόμενο ραντεβού με τους φίλους Αθηναίους κλείστηκε στις 10 Ιουνίου, όταν ο “Ευκλής” θα τους ξεναγήσει και θα τους φιλοξενήσει στο φαράγγι της Στενωσιάς στην Πυλία, σε συνεργασία με τον εμπνευστή και δημιουργό της διάνοιξης του φαραγγιού Βαλάντη Καλογερόπουλο και με τους κάτοικους της περιοχής».

Οι ενδιαφερόμενοι για φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εξόρμηση μπορούν να το αναζητήσουν στην σελίδα του “Ευκλή” στο Facebook:  Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ.