Αρχική Eπικαιρότητα Αυτός είναι ο 81χρονος, που κατηγορείται για υπόθεση αποπλάνησης ανήλικης

Αυτός είναι ο 81χρονος, που κατηγορείται για υπόθεση αποπλάνησης ανήλικης

Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 81χρονου, που κατηγορείται για υπόθεση αποπλάνησης ανήλικης, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικής εισαγγελικής διάταξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για τον Χαράλαμπο Βοϊτσίδη, του Ναούμ και της Μάλαμας, γεννημένου το 1937 στη Θεσσαλονίκη.

Ο συνταξιούχος λογιστής συνελήφθη το περασμένο Σάββατο σε εκτέλεση εντάλματος, ενώ ένα 24ωρο αργότερα απολογήθηκε ενώπιον του 4ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης και αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου, αυτοπρόσωπη εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα και απαγόρευση προσέγγισης της ανήλικης).

Σε βάρος του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για αποπλάνηση ανήλικης και ασέλγεια έναντι αμοιβής, πράξεις, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τελέστηκαν για τουλάχιστον ένα χρόνο, όταν η ανήλικη ήταν 11 και 12 ετών, σε γραφείο που διατηρούσε στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος, απολογούμενος, αρνήθηκε το κατηγορητήριο, κάνοντας λόγο για μυθεύματα της 13χρονης, σήμερα, μαθήτριας, ενώ για τα μικροποσά που φέρεται να της έδινε, ανέφερε ότι επρόκειτο για μικρή οικονομική ενίσχυση της οικογενείας της, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση της Αστυνομίας, η δημοσιοποίηση των παραπάνω στοιχείων έχει διάρκεια ενός μήνα και αποσκοπεί “στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων”.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Αστυνομία καλεί οποιονδήποτε έχει πληροφορίες για την παραπάνω υπόθεση, ή τυχόν έχει να καταγγείλει παρόμοιες πράξεις από τον ίδιο κατηγορούμενο, να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (2310-388456-7), ενώ τονίζεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.