Αρχική Ν. Αργολίδος Ναύπλιο:Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε ποδηλάτη και σε γκρουπ τουριστών

Ναύπλιο:Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε ποδηλάτη και σε γκρουπ τουριστών

Καταγγελία από πολίτη ο οποίος δέχτηκε επίθεση από σκύλο στον μεγάλο δρόμο στο Ναύπλιο και όπως ο ίδιος καταγγέλλει λίγο πίσω του διερχόταν ένα τουριστικό γκρουπ με ηλικιωμένους όπου και αυτοί δέχτηκαν επίθεση .
Φοβισμένος κι εξοργισμένος για το περιστατικό και λογικό θα έλεγα,έρχεται να προστεθεί σε καταγγελίες που είχαμε  από κατοίκους της Νέας Κίου για επίθεση από αγέλη αδεσπότων .
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε πόσο σοβαρό έχει γίνει πλέον το πρόβλημα με τ΄αδέσποτα σκυλιά αλλά και το γεγονός πως αντί να μειώνεται μεγαλώνει.
Η πηγή του προβλήματος είμαστε εμείς οι ίδιο που παίρνουμε σκυλάκια στο σπίτι μας είτε για να παίζουν τα παιδιά μας είτε γιατί περνάμε μια φάση και ύστερα αφού δεν θέλουμε να παίξουμε άλλο τα παρατάμε εντός της πόλης ή όχι για να επιβιώσουν μόνα τους λες και δεν πρόκριτε για ζωντανά όντα αλλά για παιχνίδια. Πολλά από αυτά είναι χωρίς εμβόλια και σίγουρα δεν έχουν στειρωθεί με αποτέλεσμα να γεννάνε ανεξέλεγκτα και να κυκλοφορούν σε αγέλες, πεινασμένα και επικίνδυνα.  Το ερώτημα είναι τι μπορεί να γίνει ,πως θα σταματήσει όλο αυτό, προστατεύοντας τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα;
Οι δήμοι τι κάνουν επ΄αυτού; Οι φιλοζωικές; Το κράτος; Όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι και ρίχνουν εκατέρωθεν τις ευθύνες και οι πολίτες για μια ακόμα φορά αισθάνονται απροστάτευτοι, Έχουν γίνει προσπάθειες και από τους Δήμους αλλά και από φιλόζωους , κάποιοι κατασκευάζουν ειδικούς χώρους και τα φιλοξενούν ματώνοντας οικονομικά, οι Δήμοι είτε χρηματοδοτώντας τις φιλοζωικές για να εμβολιάσουν και να στειρώσουν είτε οι ίδιοι απευθείας σε συνεργασία με συλλόγους κτηνιάτρων. Όμως το πρόβλημα αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και περιστασιακά και λύση δεν έχει δοθεί ακόμα.