Αρχική Ν. Αργολίδος Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, στο Ναύπλιο

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, στο Ναύπλιο

Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.
Ο εορτασμός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.
Στο Ναύπλιο έγινε τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου και ακολούθησε ομιλία από τον εκπαιδευτικό Γεώργιο Κόνδη.
Ακoλούθησε κατάθεση στεφάνων προ του Ηρώου των πεσόντων από τις αρχές του τόπου.  Οι εκδηλώσεις μνήμης έκλεισαν με ομιλίες και χορευτική εκδήλωση από τον Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά».
Στις εκδηλώσεις μνήμης συμμετείχαν οι Βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Γ. Γκιόλας και Γ. Μανιάτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Σαρρής εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσου Χειβιδόπουλου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κ. Ρούτουλας, ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Κρίγγος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και συλλόγων αποστράτων.

Προηγούμενο άρθροΠόντος και Κρήτη : Ημέρα μνήμης που γιορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο (φωτογραφίες)
Επόμενο άρθροΟ ΠΑΣ Κόρινθος πρωταθλητής – Υποβιβάστηκε ο Ηρακλης Λεχαίου – σώθηκε το Σπαθοβούνι-βαθμολογία