Αρχική Eπικαιρότητα Τσίπρας-ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Κάναμε λάθη το 2014-Ποια σχήματα θα στηρίξουμε τώρα στην Αυτοδιοίκηση

Τσίπρας-ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Κάναμε λάθη το 2014-Ποια σχήματα θα στηρίξουμε τώρα στην Αυτοδιοίκηση

Άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, καλώντας μάλιστα τα κατά τόπους στελέχη του «από τώρα να προχωρήσουμε στην προοπτική συγκρότησης πλατιών συμμαχιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «πεπεισμένος ότι στην επερχόμενη αυτοδιοικητική μάχη πρέπει να βρούμε μια νέα πολιτική ισορροπία. Χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις από τις βασικές ιδεολογικές αρχές και τις πολιτικές μας τοποθετήσεις, χωρίς να εμπιστευτούμε φθαρμένες πολιτικές προσωπικότητες που δήθεν έχουν αυθεντικές σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες πρέπει την ίδια στιγμή να διευρύνουμε τις συμμαχίες μας, να ανοίξουμε τις παρατάξεις και τα ψηφοδέλτιά μας», είπε έχοντας επισημάνει νωρίτερα ότι «η Αριστερά ήταν πάντα μια δύναμη που στήριζε το ρόλο της Αυτοδιοίκησης. Και ήταν πάντα ανοιχτή στον δημοκρατικό διάλογο, και τη διαμόρφωση ευρύτατων συναινέσεων και συνεργασιών».

«Δεν είναι δυνατό να λέμε ότι τα κάναμε όλα σωστά, δεν πρέπει να επαναλάβουμε το 2019 τα λάθη του 2014», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στις πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες που έχει ο χώρος της Αριστεράς ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Σήμερα έχουμε την πολιτική πείρα, το ιδεολογικό βάθος, τη γνώση». Και ιδιαίτερα σήμερα που έχουμε και τη μεγάλη εμπειρία των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων, γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε, τι πρέπει να προτάξουμε για την παραγωγική και δημοκρατική ανασυγκρότηση της κάθε περιφέρειας, του κάθε νομού, της κάθε πόλης ξεχωριστά (…) «σε αντιπαράθεση με τις τοπικές παραεξουσίες, με τα δίκτυα της διαπλοκής του παλιού πολιτικού συστήματος και με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών».

Συμπλήρωσε ότι μπορούμε «να φέρουμε το φρέσκο αέρα της αλλαγής, τον φρέσκο αέρα της δημιουργικής Ελλάδας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.