Αρχική Ν. Κορινθίας Εντυπωσιακά πλάνα: Οι βυθιζόμενες γέφυρες του Ισθμού της Κορίνθου!

Εντυπωσιακά πλάνα: Οι βυθιζόμενες γέφυρες του Ισθμού της Κορίνθου!

Εντυπωσιακά πλάνα από τις βυθιζόμενες γέφυρες του Ισθμού της Κορίνθου

προσφέρει σε ένα μοναδικό βίντεο το κανάλι στο Youtube UP DRONES.

Στην περιγραφή που συνοδεύει το βίντεο αναφέρεται:

Έχετε αναλογιστεί ποτέ πως λειτουργούν οι βυθιζόμενες γέφυρες του Ισθμού της Κορίνθου;

Το ίδιο και εμείς. Καιρό τώρα προετοιμάζαμε αυτό το εγχείρημα μας. Μάλιστα θελήσαμε να πάμε το όλο εγχείρημα μας και ένα βήμα παραπέρα προσαρμόζοντας στην βυθιζόμενη γέφυρα και δύο action κάμερες για να έχουμε και οπτική από την βύθιση τους.

Φυσικά η εικόνα από ψηλά και πάλι είναι αποκαλυπτική και το drone μας σε συνάρτηση με της ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν (άπνοια) μας προσέφερε και αυτό εκπληκτικές εικόνες.

Όταν πλέον τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν και πήραμε το υλικό από της action κάμερες μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Κέφαλοι, τσιπούρες, μπαλάδες και διάφορα άλλα ψάρια ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα υποθαλάσσια πλάνα μας.

Οι βυθιζόμενες γέφυρες του Ισθμού της Κορίνθου είναι δύο. Η μια βρίσκεται στην Πoσειδωνία (έτσι αναφέρεται αυτή που ενώνει την Κόρινθο με το Λουτράκι) και η άλλη στα Ίσθμια. Η γέφυρα της Πoσειδωνίας είναι αυτή και με την περισσότερη κίνηση αφού οι κάτοικοι των δύο πόλεων την χρησιμοποιούν για να γλιτώσουν πολλά χιλιόμετρα από όσα θα έκαναν αν χρειαζόταν να κάνουν τον γύρω.

Η γέφυρα της Πoσειδωνίας επίσης είναι και αυτή που έχει την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση μιας και χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται και περιμένουν καρτερικά να βυθιστεί προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο διάπλους ενός πλοίου και στην συνέχεια να αναδυθεί.

Το βάθος που βυθίζεται η κάθε γέφυρα είναι περίπου 11 μέτρα.

Δείτε βίντεο του καναλιού Up Drones: