Αρχική Ν. Κορινθίας Ο όμιλος Αντισφαίρισης Κορίνθου στους Αγώνες Special Olympics στο Λουτράκι (φωτογραφίες)

Ο όμιλος Αντισφαίρισης Κορίνθου στους Αγώνες Special Olympics στο Λουτράκι (φωτογραφίες)

 

Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η χθεσινή μέρα για τους αθλητές του ΟΑ Κορίνθου. Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κορίνθου είχε την τιμή και την χαρά να συμμετάσχει στους αγώνες Special Olympics, οι οποίοι διοργανώθηκαν

στις 14-18 Μαΐου στο συγκρότημα του Αθλητικού Κέντρου του Λουτρακίου Sport Camp σε 5 αθλήματα (Στίβος, Κολύμβηση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Αντιπτέριση, Καλαθοσφαίριση). Τα Special Olympics γιορτάζουν φέτος την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή τους, κατά τη διάρκεια των οποίων το κίνημα απλώθηκε σε 172 χώρες και αριθμεί 5,6 εκατομμύρια αθλητές σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πράξη τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που αφορούν την αποκέντρωση και έχοντας διαπιστώσει την ανάγκη για δημιουργία περισσότερων ευκαιριών συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία σε αγώνες.

Οι αθλητές του ΟΑΚ έκαναν προπόνηση και έπαιξαν αγώνες με τους αθλητές που απαρτίζουν την τενιστική ομάδα των Special Olympics.

Σε ένα εξαιρετικά θερμό και  ευχάριστο κλίμα έγινε προπόνηση με όλους τους αθλητές ενωμένους σε μια ομάδα και στη συνέχεια έλαβαν χώρα αγώνες διπλού σε μικτές ομάδες.Το κέφι, τα χαμόγελα, οι αγκαλιές, τα πειράγματα αλλά και η αγωνιστικότητα και η αγωνία περίσσευαν και όλοι οι αθλητές αλλά και οι θεατές απόλαυσαν ένα δίωρο γεμάτο τένις και όμορφες στιγμές. Μετά το τέλος των αγώνων έγινε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών ανάμεσα στους αθλητές.

Το Δ.Σ., οι προπονητές και οι αθλητές του ομίλου ένιωσαν ιδιαίτερη τιμή και ευτυχία για τη συμμετοχή τους στους  συγκεκριμένους αγώνες και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μελλοντικές συναντήσεις με τους αξιαγάπητους αθλητές της τενιστικής ομάδας των Special Olympics.

O O.A.K. νιώθει την ανάγκη να δώσει συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, στους γονείς αλλά και στους εθελοντές προπονητές όπου χωρίς   τη δική τους συνεισφορά καμιά ανάλογη εκδήλωση δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.