Αρχική Ν. Λακωνίας Ο Δήμος Σπάρτης ξεκινά συνεργασία με τη γαλλική πόλη Le Plessis Trevise

Ο Δήμος Σπάρτης ξεκινά συνεργασία με τη γαλλική πόλη Le Plessis Trevise

Τη Σπάρτη θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία της γαλλικής πόλης Le Plessis Trevise, από τις 27 έως και τις 30 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο της διαδικασίας αδελφοποίησης με τον Δήμο Σπάρτης, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Βαλιώτη.

Επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας θα είναι ο Δήμαρχος του Le Plessis Trevise, κ. Didier Dousset. Σκοπός της επίσκεψης, είναι η υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης μεταξύ των δύο δήμων η οποία θα πραγματοποιηθεί σε επίσημη τελετή την Τρίτη 29 Μαΐου, στις 18.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Παλαιό Δημαρχείο).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον Δήμο Σπάρτης, η γαλλική αντιπροσωπεία θα ξεναγηθεί σε αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία καθώς και σε αθλητικές και άλλες υποδομές του Δήμου. Επίσης, θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις των Παλαιολογείων 2018.

«Η ολοκλήρωση της αδελφοποίησης του Δήμου Σπάρτης με το Δήμο του Le Plessis Trevise,  σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασία των δύο δήμων σε πολιτιστικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος αλλά και την τουριστική προβολή του Δήμου», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης.