Αρχική Eπικαιρότητα Άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων ζητούν ένταξη στο νόμο Κατσέλη

Άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων ζητούν ένταξη στο νόμο Κατσέλη

την πλήρη άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων δανειοληπτών έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για ένταξη στο νόμο Κατσέλη ή προτίθενται να το κάνουν θα μπορούν να προχωρούν σύντομα οι τράπεζες.

Αυτό συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη στρατηγικών κακοπληρωτών, δηλαδή δανειοληπτών που έχουν χρήματα να πληρώσουν τα δάνεια τους, αλλά αποφεύγουν να το κάνουν. Να σημειωθεί πως η άρση του τραπεζικού απορρήτου ισχύει σήμερα μόνο για όσους κάνουν αίτηση ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό και πλέον επεκτείνεται.

Έτσι, όσοι έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο νόμο Κατσέλη θα πρέπει εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση ότι δέχονται να αρθεί το τραπεζικό τους απόρρητο. Σε περίπτωση που δεν την προσκομίσουν η αίτησή τους δεν θα εκδικαστεί από το αρμοδιο δικαστήριο.

Παράλληλα, εφεξής όσοι υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο νόμο Κατσέλη θα πρέπει να συναινούν και στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου. Σε περίπτωση που δεν συναινέσουν, η αίτησή τους δεν θα παραλαμβάνεται από το δικαστήριο και δεν θα εκδικάζεται.

Προηγούμενο άρθροΠανελλαδικές-Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018: Αναλυτικά το πρόγραμμα
Επόμενο άρθροΓια ποιους είναι αργία η γιορτή του Αγίου Πνεύματος